Komentara: 0
Pregleda: 1192

Visoke koncentracije polena breze u vazduhu

11.04.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena breze, dok je od umerenih i slabih zabeležena visoka koncentracija polena čempresa, graba i topole.
Visoke koncentracije polena breze u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, sredinom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 60 polenovih zrna breze, čepresa, gaba i topole po metru kubnom vazduha. Međutim, kako je nedelja odmicalana, koncentracija se postepeno smanjivala sa visoke na umerenu, a potom i na nisku.

Kada su u pitanju ostala drveća, poput javora, jasena, jove, oraha, dudova, borova, hrasta, vrbe i brestova, tokom protekle nedelje beležila su niske koncentracije ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogla da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentarciju polena u vazduhu imaće samo breza, dok će ostala drveća imati umerenu ili nisku koncentraciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1192
Povezane teme
zavod za javno zdravlje sezona alergija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.