Komentara: 4
Pregleda: 1732

Visoke koncentracije koprive, konoplje i ambrozije u vazduhu

08.08.2017. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu su zabeležene visoke koncentracije polena koprive, konoplje, ali i ambrozije, čija koncentracija polena je u poslednjih nekoliko dana u porastu.
Visoke koncentracije koprive, konoplje i ambrozije u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, u vazduhu su zabeležene visoke koncentracije polena koprive, koja je tokom prethodne sedmice iznosila više od 30 polenih zrna po metru kubnom vazduha. Ista situacija je i sa konopljom, koja je u poslednja četiri dana dostigla visoke koncentracije, koje mogu izazvati veoma jake i burne alergijske reakcije.

Kada je u pitanju ambrozija, u nedelju je došlo do povećanja koncentracije u vazduhu, te su polena zrna prelazila brojku od 30 po kubnom metru vazduha, a u narednom periodu procenjuje se da će koncentracija biti visoka i da će nastaviti da raste.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje za ovu sedmicu, osim ambrozije, visoke koncentacije će i dalje imati kopriva, dok će konoplja imati umerene.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1732
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

cvetanje ambrozije

sezona alergija

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.