• Pregleda: 1666

Visoka tehnička škola otvorila vrata budućim studentima

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija, treću godinu zaredom održan je Otvoren dan, kako bi se budući studenti upoznali sa uslovima rada, studijskim programima i svim pogodnostima studiranja u ovoj visokoškolskoj ustanovi.
Visoka tehnička škola otvorila vrata budućim studentima

Budući studenti kažu da su zadovoljni informacijama koje su dobili, a osim toga navode da je škola opremljena i da pruža sve neophodne uslove za studiranje. Njihova interesovanja su iz oblasti informatike i programiranja, zbog čega, kako kažu, imaju motiv da nadograde stečena znanja upravo na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.

- Ne bih želeo da napuštim svoj grad, želeo bih da ostanem tu i da se bavim programiranje, a mislim da Visoka tehnička škola u Subotici nudi velike mogućnosti, naročito kasnije u poslovanju - rekao je budući student Aleksandar Morača.

- Upisao bih Visoku tehničku školu da bih stekao, pre svega, praktično znanje i mislim da je ovo pravo mesto na kojem mogu da naučim dosta toga - kazao je budući student Matea Ševčić.

U ovu obrazovnu ustanovu svake godine se upiše sve više devojaka, ističe Tatjana Ivošević, predsednica Studentskog parlamenta. Ova škola je u potpunosti ispunila njena očekivanja i dodaje da iskustvo iz prve ruke budućim studentima mnogo znači zbog čega su se profesori, sadašnji studenti i firme potrudili da im verodostojno predstave ono što ih očekuje.

- Ovde se studenti trude, kao i profesori. Oni su tu da nas podrže, dovode firme koje nam daju praksu, a potom i zaposlenje, i mislim da je to ono što većina studenata sada traži i što im je bitno, da dobiju posao nakon školovanja. U tom smislu, mislim da je Visoka tehnička škola na izuzetno visokom nivou - poručila je Ivošević.

Upis na Visoku školu, koja je jedna od najopremljenijih ustanova u našoj zemlji, omogućava našim sugrađanima studiranje kod kuće, što je još jedna prednost, istakao je direktor ove obrazovne institucije Igor Firstner.

- Upisujemo studente na pet studijskih programa osnovnih studija, a to su mašinstvo, elektrotehnika, informatika, mehatronika i informatički komunikacioni menadžment. To je portfoilo naših studijskih programa nekoliko godina unazad, nismo ga mnogo menjali jer je to nešto što je traženo. Ove godine planiramo da upišemo 200 studentata, od kojih će 160 studenata moći da se školuje na teret budžeta - rekao je Firstner.

Visoka tehnička škola strukovnih studija osnovana je 1960. godine kao viša škola, i od tada pa do danas, svoje obrazovanje uspešno je steklo na hiljade studenata.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
No name Odgovori
Sve je to super al daj bre samo gurate te IT smerove i slicno a o masinstvu nista o njima ni rec ni takmicenja ni nista kao da nepostojimo ,znam da je ovo buducnost racunari programiranje i slicno al bas toliko da ne obracate paznju na nas ....ne znam
Predator Odgovori
Sramota je ne bazurati se i na druge studentske programe nego samo na IT, samo zato sto je IT popularno, a ostali smerovi manje popularno! Pouzdano znam da veoma malo studenata imate na elektro i masinskim studentskim programi, i jos se cudite zbog cega je to, a samo plasirate IT smerove, onda se ovi drugi studenti osecaju manje vredni!!!
Posmatrač Odgovori
A elektrotehnički smer? Kada sam ja studirao pre 15godina bio je smer elektronika i automatika. A sada nešto sklepano kao opšta elektrotehnika.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.