• Pregleda: 993

Visoka koncentracija polena konoplje

Tokom protekle nedelje, zabeležena je visoka koncentracija polena konoplje, dok su trave, drveća i ostali korovi beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena konoplje

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom protekle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna konoplje po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovog alergena može da izazove veoma jake alergijske reakcije.

Kada su u pitanju trave, drveća i ostali korovi, poput bukve, oraha, borova, bokvica, kiselica, lipe i koprive, tokom protekle nedelje beležili su veoma nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće konoplja i kopriva, dok će trave i drveća imati nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
papajohn Odgovori
Ko zna, možda i nije tako loše, taman da Subotičani malo iskuliraju...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.