Komentara: 0
Pregleda: 2065

Visoka koncentracija polena drveća u vazduhu

25.04.2018. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena breze i platana, dok je od ostalih drveća zabeležena visoka koncentracija polena gelegunje, dudova i hrasta.
Visoka koncentracija polena drveća u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom protekle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 60 polenovih zrna breze, platana, gelegunje, dudova i hrasta po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija polena u vazduhu može da izazove veoma jake alergijske reakcije.

Kada su u pitanju trava i ostala drveća, poput javora, graba, čempresa, bukve, jasena, oraha, borova i vrbe, tokom protekle nedelje beležili su nisku koncentraciju, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće orah i dudovi, dok će trava i ostala drveća beležiti umerenu ili nisku koncentraciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2065
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.