Komentara: 2
Pregleda: 1337

Visoka koncentracija polena ambrozije, koprive i konoplje

07.08.2018. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok je od slabih zabeležena visoka koncentracija polena koprive i konoplje. Ostali korovi i trave beležili su nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena ambrozije, koprive i konoplje

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom prošle nedelje zabeležena je umerena koncentracija polena ambrozije u vazduhu, ali je do kraja nedelje prešla 30 polenovih zrna po metru kubnom vazduha. Visoka koncentracija polena ove korovske biljke može izazvati veoma jake reakcije kod alergičnih osoba.

Takođe visoka koncentracija polena u vazduhu, zabeležena kod koprive i konoplje, dok su trave i ostali korovi poput pelena, štireva, pepeljuge, bokvice i kiselice beležili nisku koncentraciju, koja može da izazove alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće ambrozija, kopriva i konoplja, dok će umerenu imati pelen, pepeljuge i štirevi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1337
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

cvetanje ambrozije

sezona alergija

polen

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.