Komentara: 0
Pregleda: 1423

Višenacionalna izložba kao poziv

11.06.2014. u 16:04h
Izvor: RTV City
Sinoć je u Gradskoj biblioteci počeo dvodnevni program obeležavanja 100 godišnjice Prvog svetskog rata.
Višenacionalna izložba kao poziv

Program je otvorio Dragan Rokvić,upravnik Biblioteke, a zatim je otvorena izložba „Gde cveta limun žut“, postavljena u Kataloškoj sobi Biblioteke koju su otvorile autorke Nevenka Bašić Palković, bibliotekarka savetnica Gradskog muzeja i Sanja Vasić, bibliotekarka Gradske biblioteke. Nakon toga je istoričar Zoran Veljanović, viši arhivista Istorijskog arhiva održao predavanje na temu „Subotica u Velikom ratu“. Izložba će biti dostupna do kraja juna.

Program se završava večeras kada će učenici gimnazije „Svetozar Marković“ i učenici srednje Muzičke škole održati poetsko-muzičko veče u Čitaonici sa početkom u 19 časova. Program večeri sačinili su Sanja Vujačić, profesorka Gimnazije i Karolj Tokodi, profesor Muzičke škole.

I na kraju, u našem gradu uslediće još jedno obeležavanje 100 godišnjice Prvog svetskog rata. U okviru 21. Festivala evropskog filma Palić 2014. u periodu od 19. do 25. jula, predviđena je izložba i naučni skup na temu Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1423
Povezane teme

prvi svetski rat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.