• Pregleda: 3919

Više od 160 miliona za izgradnju i održavanje puteva

U Subotici će ove godine biti uloženo preko 160 miliona dinara u rekonstrukciju, asfaltiranje, posipanje i održavanje saobraćajnica u Subotici. Oko 115 miliona će biti uloženo u asfaltiranje, oko 40 miliona za održavanje, a 12 miliona za posipanje tucanikom. Osam miliona dinara planirano je za održavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
Više od 160 miliona za izgradnju i održavanje puteva

U Teslinoj ulici, u dužini od oko 1.300 metara, radnici kompanije “Vojput” do sada su uradili proširenje ulice sa 4 na 5,5 metara i postavili nove slivnike i ivičnjake i izvršili izravnavanje kao pripremu za nanošenje završnog sloja. Taj sloj je već nanet u dužini od oko 500 metara od ulice Partizanskih Baza do Banijske. Očekuje se, ukoliko vremenske prilike posluže, da nanošenje poslednjeg, završnog sloja asfalta na potezu od Banijske do Jovana Mikića bude završeno u toku naredne nedelje.

Izgradnjom i rekonstrukcijom, osim Tesline, do sada obuhvaćeno još pet ulica: Subotička na Paliću, deo ulice Laze Lazarevića i ulica Karolja Čilaga u Mesnoj zajednici “Dudova Šuma”, Lazara Nešića na Kelebiji i deo Beočinske u MZ Novo Selo.Ukupna vrednost investicije je 48 miliona dinara, od čega je 16 miliona dinara sufinansirano sa republičkog nivoa. Za održavanje ulica ove godine je namenjeno 40-tak miliona dinara, dok je u dvadesetak ulica, zbog nepostojanja kanalizacije i drugih nedostataka, izvršeno posipanje tucanikom čime su osposobljene za iole normalan saobraćaj, a što će biti nastavljeno i u narednoj godini. U toku su pripreme za raspisivanje javne nabavke za izgradnju ulice Grožđa.

Za postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije uložena su do sada četiri miliona dinara, koliko će biti uloženo i u jesenjem periodu. Osim klasičnog nanošenja farbe, horizontalna signalizacija će ove godine biti nanošena i ranije već isprobanom metodom nanošenja “hladne livene plastike”. Što se vertikalne signalizacije tiče, Direkcija je ove godine uložila oko tri miliona dinara u zamenu dotrajalih i ukradenih saobraćajnih znakova.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

10
student Odgovori
Sledeće godine u planu je pošumljavanje vetrobrana. Do tada držite se zubima za vetar.
MaloMalo Odgovori
Sjajna vest za još neke članove gradskog veća ili članove SVM-a...

Kako se određuju prioriteti za asfaltiranje? Ko ih određuje?
Koja Odgovori
Dali je ovde i onaj put do treseta sto ste stavili beton??
Always Ultra Odgovori
Ove jedne te iste ulice prave i popravljaju zadnjih 10 godina neprekidno , a sve su u gorem stanju !
mali tigar Odgovori
pitam se samo kada ce doci na red bracka ulica na makovoj sedmici koka se vec 20 i nesto godina asfaltira a nikako nesto da se uradi kad je zima jedva da se moze proci ulicom pogotovo kada se sneg to[i to je potpuna katastrofa stvore se brazde iz koih se tesko moze izvuci a i leti kad su obilnew kise isto se stvaraju brazde i nemoze se preci a ima jos takvih ulica koje treba da se sredi za koje grad navodno nema para sto je velika sramota sramotaSRAMOTA BEZ RECI SAM KOLIKO FCEMO SLUSATI OVAKVE LAZI I PREVARE!
eustahije Odgovori
solidna cifra za sređivanje Bajmoka..........
ffilozoff Odgovori
#student nije zapalio zito!!!
PERA Odgovori
grdski genijalci slikali ste se i sa kanalom u 51 divizije sav se urusio i zarastao u korov kad ce te to da zavrsite
SAKI Odgovori
gospodine gradonačelniče obećali ste stanovnicima makove sedmice i železničkog naselja zbog velikog broja stanovnika i lože infrastukture više asfaltiranih ulica.izgleda je to samo obećanje ludom radovanje.
magu Odgovori
Sumu ste mogli napisati sa dodate jos dve nule ali to ima uticaj na kolicinu izdvojenih sredstava ,ok.Kada ce te u informisanju gradjanstva spomenuti uz ovaku vest i neki "reper ili primer ili prosek" na osnovu kojega obicni smrtnici mogu da procene o kojoj kolicini sretstava se radi i kolika kolicina ulica ili povrsina se moze uraditi!?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.