Komentara: 10
Pregleda: 4510

Više od 160 miliona za izgradnju i održavanje puteva

18.07.2014. u 18:51h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici će ove godine biti uloženo preko 160 miliona dinara u rekonstrukciju, asfaltiranje, posipanje i održavanje saobraćajnica u Subotici. Oko 115 miliona će biti uloženo u asfaltiranje, oko 40 miliona za održavanje, a 12 miliona za posipanje tucanikom. Osam miliona dinara planirano je za održavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
Više od 160 miliona za izgradnju i održavanje puteva

U Teslinoj ulici, u dužini od oko 1.300 metara, radnici kompanije “Vojput” do sada su uradili proširenje ulice sa 4 na 5,5 metara i postavili nove slivnike i ivičnjake i izvršili izravnavanje kao pripremu za nanošenje završnog sloja. Taj sloj je već nanet u dužini od oko 500 metara od ulice Partizanskih Baza do Banijske. Očekuje se, ukoliko vremenske prilike posluže, da nanošenje poslednjeg, završnog sloja asfalta na potezu od Banijske do Jovana Mikića bude završeno u toku naredne nedelje.

Izgradnjom i rekonstrukcijom, osim Tesline, do sada obuhvaćeno još pet ulica: Subotička na Paliću, deo ulice Laze Lazarevića i ulica Karolja Čilaga u Mesnoj zajednici “Dudova Šuma”, Lazara Nešića na Kelebiji i deo Beočinske u MZ Novo Selo.Ukupna vrednost investicije je 48 miliona dinara, od čega je 16 miliona dinara sufinansirano sa republičkog nivoa. Za održavanje ulica ove godine je namenjeno 40-tak miliona dinara, dok je u dvadesetak ulica, zbog nepostojanja kanalizacije i drugih nedostataka, izvršeno posipanje tucanikom čime su osposobljene za iole normalan saobraćaj, a što će biti nastavljeno i u narednoj godini. U toku su pripreme za raspisivanje javne nabavke za izgradnju ulice Grožđa.

Za postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije uložena su do sada četiri miliona dinara, koliko će biti uloženo i u jesenjem periodu. Osim klasičnog nanošenja farbe, horizontalna signalizacija će ove godine biti nanošena i ranije već isprobanom metodom nanošenja “hladne livene plastike”. Što se vertikalne signalizacije tiče, Direkcija je ove godine uložila oko tri miliona dinara u zamenu dotrajalih i ukradenih saobraćajnih znakova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4510

Povezana vest

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.