Komentara: 24
Pregleda: 4301

Više novca za sportske klubove

28.01.2019. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Za rad sportskih klubova i udruženja sa teritorije Subotice u godini pred nama iz gradskog budžeta opredeljeno je 55,4 miliona dinara, što je za čak osam miliona dinara više nego lani, kada je za ovu namenu bilo izdvojeno 47,4 miliona.
Više novca za sportske klubove

Zbog toga su znatno povećana izdvajanja za sportske klubove, a najveće povećanje budžeta imaće superligaši. FK „Spartak“ dobiće 6 miliona dinara, ŽFK „Spartak“, RK „Spartak Vojput“, ŽOK i MOK „Spartak“ i MKK „Spartak“ dobiće po 5 miliona, Rvački klub „Spartak“ 4 miliona,  ŽKK „Spartak“ 2,5 miliona, Klub dizača tegova i Gradski fudbalski savez po 1,5 milion, Vaterpolo klub „Spartak-Prozivka“ milion dinara...

Dodeli sredstava sportskim klubovima prethodilo je rangiranje, odnosno rang lista koju je formirala Komisija za kategorizaciju sportskih organizacija, što je po Zakonu o sportu, od ove godine neophodno da se uradi da bi se dodelila sredstva iz gradskog budžeta.

- Komisiju su činili ljudi koji nisu članovi nijednog kluba koji je konkurisao za sredstva. Ona je izvršila ocenu godišnjih programa rada i na osnovu toga rangirala sportske klubove. Rang lista je objavljena na gradskom sajtu a klubovi su imali rok od osam dana da ulože žalbu. Niko od klubova se nije žalio – kaže Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport. – Ove godine imamo značajno povećanje izdvajanja za sportske klubove a to će najviše osetiti superligaši, jer su oni i najveći reprezenti našeg grada.  Više sredstava dobiće i Vaterpolo klub „Spartak Prozivka“, a novac će po prvi put dobiti i FK „Đurđin“ koji je prešao u viši rang takmičenja. Mačevalački klub je konkurisao ove godine i dobio sredstva.

Sa druge strane nije mala lista ni klubova koji ove godine ne mogu da računaju na novac iz gradske kase. Među njima su FK „Bačka 1901“, Kik bok klub „Spartak“, ŽOK „Subotica“, KK „Okinava“, klubovi gradske lige...

- FK „Bačka“ je odbijena jer je klub blokiran, Kik boks klub „Spartak“ više nije član Kik boks saveza Srbije a po pravilu novac mogu da dobiju samo klubovi koji su deo granskog saveza koji priznaje Ministarstvo sporta i omladine. Fudbalski klubovi koji se takmiče u gradskoj ligi nisu pojedinačno dobili novac jer je to dobio Gradski fudbalski savez – objašnjava dalje Simović.

Kako nam je rečeno Karate klub „Enpi“, koji okuplja veliki broj subotičkih mališana, ove godine nije ni konkurisao za sredstva iz gradskog budžeta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4301
Povezane teme

nemanja simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.