Komentara: 4
Pregleda: 3666

Više do 37.000 Subotičana ima pravo glasa na nedeljnim izborima

21.10.2014. u 18:36h
Izvor: RTV Yueco
Na neposednim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, u nedelju 26. oktobra, pravo glasa imaće 37.635 građana Subotice, upisanih u posebne biračke spiskove nacionalnih manjina. Od ukupno 19 nacionalnih zajednica, koje će svoje savete birati na neposrednim izborima, ukupno 14 nacionalnih zajednica biraće na 69 biračkih mesta na teritoriji Subotice.
Više do 37.000 Subotičana ima pravo glasa na nedeljnim izborima

U pogledu brojnosti, u Subotici je najviše zastupljena mađarska nacionalna manjina, gde će otprilike 29.000 pripadnika mađarske nacionalne manjine moći da ostvari svoje biračko pravo u nedelju na izborima. Slede Bunjevci, sa preko 7.000 njih koji su u upisani u poseban birački spisak i koji će takođe moći da ostvari to svoje pravo. Osim njih, više od 700 Roma upisano je u poseban birački spisak i ima pravo glasa u Subotici.

Hrvatska nacionalna manjina, takođe brojna manjina u Subotici, svoj savet će izabrati posredno, odnosno putem elektorske skupštine koja će, takođe u nedelju, biti održana u Beogradu, zajedno sa elektorskim skupštinama makedonske i crnogorske nacionalne manjine, a koje će sprovesti poseban birački odbor RIK-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3666

Povezana vest

Povezane teme

izbori za nacionalne savete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.