Komentara: 102
Pregleda: 12989

Višak još 215 radnika u subotičkom javnom sektoru

10.11.2017. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Višak još 215 radnika u subotičkom javnom sektoru

Gradsko veće Subotice, na jučerašnjoj sednici, usvojilo je predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, kojom je predviđeno da u javnom sektoru radi najviše 2.158 ljudi. To je za 215 zaposlenih manje nego što je predviđeno racionalizacijom sa kraja 2015. godine, kada je maksimalan broj zaposlenih bio 2.373.

Prema tabeli, najviše prekobrojnih ima u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“, koja mora da ima 408 stalno zaposlenih, odnosno 47 manje nego sada. U Gradskoj upravi na neodređeno vreme može biti zaposleno najviše 314 radnika, a po sistematizaciji iz 2015. godine 322.

Otpuštanja će biti u gotovo svim javnim preduzećima: Savremena galerija, Turistička organizacija, Art bioskom „Aleksandar Lifka“ – po jedan;  „Pogrebno“, „Dimničar“, „Subotičke pijace“, Fondacija mentalne higijene „Expecto“ - po dva zaposlena; „Palić Ludaš“, „Toplana“, Fondacija „Danilo Kiš“, Istorijski arhiv, Gradski muzej, Mešuoptinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Dečje pozorište - po tri zaposlena; „Stadion“, „Parking“ - pet; „Suboticagas“, „Tržnica“ - po šest; Gradska biblioteka – sedam; „Subotica trans“ - devet; „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“ - po 11;

Za razliku od pre dve godine kada je u 37 mesnih zajednica ostalo nedirnuto po jedno radno mesto, bez zaposlenih sada će ostati sve sem MZ Bajmok, Bikovo, Čantavir, Hajdukovo, Kelebija, Novi Žednik, Palić, Stari Žednik, Šupljak, Tavankut i Verušić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 102
Pregleda: 12989

Povezane vesti

Povezane teme

javna preduzeća

racionalizacija radnih mesta

stranačko zapošljavanje

zapošljavavanje u javnim preduzećima

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

racionalizacija u javnom sektoru

javni sektor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.