Komentara: 4
Pregleda: 2787

Virtuelna poseta učenika subotičkim institucijama

24.01.2014. u 15:05h
Izvor: RTV City
U OŠ „Sečenji Ištvan“ danas je održan čas srpskog jezika kao nematernjeg pomoću informaciono-komunikacionih tehnologija u saradnji sa Gradskom bibliotekom Subotica. Idejni tvorac ovog projekta je nastavnica srpskog jezika kao nematernjeg u OŠ „Sečenji Ištvan“ Aleksandra Tadić, a organizator i realizator je bibliotekarka Rita Fleis sa saradnicima.
Virtuelna poseta učenika subotičkim institucijama

Čas srpskog jezika  na temu Subotica – moj grad osmišljen je kao video-konferencija sa više predavača koji se uključuju na čas putem interneta i učenicima prezentuju informacije u vezi sa institucijom koju predstavljaju.

Ovim putem učenicima su se obratili predstavnici Istorijskog arhiva Subotice, Kinološkog društva Subotice i Veterinarske ordinacije, kao i Zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke. Oni su u svojim desetominutnim izlaganjima učenike upoznali sa istorijom i načinom rada svojih institucija. Tom prilikom učenici su putem interneta imali priliku da vide i stare i retke knjige, unutrašnjost Zavičajnog odeljenja i Gradske biblioteke, a zanimljive su im i nove bile informacije o osnivanju subotičkog Kinološkog društva, kao i način na koji radi Istorijski arhiv Subotice.

Ovakav način saradnje škole i institucija je, po rečima bibliotekarke Rite Fleis, pionirski poduhvat u našem gradu. Prvi put su učenici na času srpskog jezika kao nematernjeg izašli iz učionice u virtuelni svet i na taj način posetili institucije u svom gradu.

Učenicima se ovakav vid nastave veoma dopao. U školi najavljuju da će se i ubuduće organizovati ovakvi časovi kako bi se osavremenila nastava i pojačala saradnja škole i lokalnih institucija.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2787
Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.