Komentara: 5
Pregleda: 10455

Violinistkinja Anja Mišković pobednica velikog međunarodnog takmičenja

09.06.2019. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Mlada i talentovana violinistkinja Anja Mišković, učenica trećeg razreda niže Muzičke škole u Subotici i petog razreda OŠ„Vuk Karadžić“ u Bajmoku i učesnica prošlogodišnjeg serijala "Oni dolaze", pobedila je na Međunarodnom takmičenju „Artisti dell Arco“, prvi put održanom u Novom Sadu, osvojivši prvo mesto sa 99,50 od mogućih 100 bodova.
Violinistkinja Anja Mišković pobednica velikog međunarodnog takmičenja

Iako joj ovo nije prvo priznanje, nagrada iz Novog Sada izdvaja po tome što je Anja Mišković oduševila međunarodni žiri u žestokoj konkurenciji gudača iz cele Evrope.

- Čestitam svojoj učenici i javno na priznanju sa ovog takmičenja i zaista sam jako ponosan na nju jer je reč o velikom takmičenju – kaže Anjin profesor violine Miloš Nikolić. Međunarodni žiri se sastojao od članova iz Mađarske, Austrije, Srbije i Slovenije, a na samom takmičenju bilo je mnogo učesnika iz EU, iz Austrije, Švajcarske, Belgije,Slovenije, Mađarske, iz cele Srbije. U ozbiljnoj konkurenciji ponovo smo pokazali ozbiljan kvalitet i da smo među najboljima.

Profesor violine, kako kaže, nije očekivao plasman bez premca, iako Anju i druge đake od početka priprema na najozbiljnije stvari.

- U konkurenciji su bila deca koju uče Rusi i Austrijanci, a kako sam i sam bio učenik sjajnih profesora znam koliko truda i rada ulažu. Mislio sam da je dobro da se pojavimo jer je to takmičenje jako teško i učestvuju deca izuzetnih profesora, ali me je Anjin rezultat demantovao i pokazao da smo rame uz rame sa evropskom elitom gudača – ističe Nikolić.

Anja je svirala Komarovski koncert A-dur i Rakovljevu „Šetnju“. Zbog toga što vredno vežba svaki dan violinu, a pritom je i dobra učenica, ima manjak vremena za igru i opuštanje, ali oni koji se bave muzikom znaju da je to jedini pravi put do uspeha. Osim toga, prema rečima profesora Nikolića, muzika kao najlepša nauka na svetu, onima koji je vole, nadoknađuje sve.

- Anja je izuzetno vredno dete. Nagradu koju je osvojila ne može svako da dobije, već samo vredna deca. Zahvaljujem se njenoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bajmoku na izuzetnoj saradnji - dodaje profesor. - Ona već zna čime će se baviti i drago mi je što će ostati u svetu muzike. Svakodnevno vežba tri sata dnevno, odlična je učenica i predviđam joj lepu budućnost.

Anjin uspeh je samo jedan u nizu uspeha koje su proteklih godina osvajali đaci profesora Miloša Nikolića. Priznanje je, po njemu, dokaz da je zajedno sa svojim učenicima na dobrom putu i da njegov pedagoški rad daje izuzetne rezultate.

- I moji učenici i ja imamo veliki broj nagrada, i one nam više nisu cilj. Kao najtrofejniji profesor u državi kada je u pitanju odsek gudača, na takmičenja odlazimo da bi proverili svoje kapacitete. I još uvek smo definitivno u vrhu. Anja je počela kod mene da svira violinu pre tri godine, do sada je učestvovala na četiri takmičenja i uvek je osvajala prve nagrade – ističe Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 10455
Povezane teme

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.