Komentara: 1
Pregleda: 4830

Vinarija Zvonko Bogdan dobitnik nagrade za investiciju godine

29.03.2012. u 02:39h
Izvor: SuMedija
Vinarija Zvonko Bogdan dobitnik nagrade za investiciju godine

"Vinarija Zvonko Bogdan" dobitnik je nagrade za investiciju godine “Aurea 2012", koju poslovni portal "eKapija" tradicionalno dodeljuje svake godine.

Projekat novootvorene vinarije na Palićkom jezeru najbolje se rangirao po tri kriterijuma- inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Glavnu nagradu pobedniku je uručila potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović, a dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija.

Nagradu je u ime Vinarije primio istaknuti umetnik Zvonko Bogdan, dok se prisutnima zahvalio menadžer Zlatko Živanić.

- "Vinarija Zvonko Bogdan" je na tržištu nešto više od godinu dana i izuzetno nam je drago što smo već u prvoj godini nagrađeni za svoj rad. Posle zlatnih i srebrnih medalja za vino u San Francisku, Tokiju i Beču, "Aurea" je prvo priznanje za celokupnu vinariju i dokaz da se na srpskom tržištu itekako ceni kvalitet, kako samog proizvoda, tako i celokupne proizvodnje.

Osim glavne nagrade na svečanosti su dodeljena i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost. Čast da ponese titulu inovativne investicije imala je kompanija "Strauss Adriatic" za projekat upotrebe otpadnog proizvoda za grejanje u fabrici u Šimanovcima, dok je priznanje za društvenu korisnost pripalo kompaniji "Delta" iz Kladova za projekat sistema za reciklažu otpadnih ulja.

- Ideja nagrade "Aurea" je da se istaknu i promovišu prave vrednosti u investicionom i poslovnom smislu, vrednosti koje vode našu zemlju u pravcu razvijenih i bogatijih društava. Ove vrednosti i ovi projekti predstavljaju putokaz za održiv i nezavisan razvoj naše zemlje i svi zajedno treba da se borimo da stvorimo što bolju klimu kako bi ih sutra bilo još više. Veliki pobednik ove godine je investicija u "Vinariju Zvonko Bogdan", ali mi je zadovoljstvo da pomenem da smo tokom nominacija imali još dosta vrednih projekata što pokazuje da su investitori spremni da se upuste u ovakve kvalitetne investicije i u vremenima kada je opšti nivo ulaganja na minimumu – rekao je Zdravko Lončar, direktor "eKapije".

Vinarija Zvonko Bogdan

Strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" ove godine je švajcarska sertifikaciona kuca SGS.

- Velika mi je čast što učestvujem u jednom ovako značajnom projektu za srpsku privredu. Jedan od slogana kompanije SGS je "Budimo deo uspešnog sveta", koji bi mogao da se primeni kao vodilja i projektima koji su ušli u finale za nagradu "Aurea". Ti projekti su zadovoljili tri tražena kriterijuma, a to su postigli neospornim kvalitetom. Ono što želim da naglasim je da je za uspeh, kako u Srbiji, tako i u svetu, neophodno negovanje pravih vrednosti, poštovanje etičkih kodeksa u profesionalnim odnosima, stalno insistiranje na unapredenju kvaliteta i poštovanje standarda i procedura – rekao je Marinko Ukropina, direktor kompanije SGS Beograd.

Osim nagradenih investicija, u finale ovogodišnjeg izbora za nagradu "Aurea" ušlo je još pet projekata. To su: "Sigma" - sistem za dezinfekciju vode, "Boci Co"- aparat za uništavanje medicinskih igala, "Terra Panonica" - kulturni centar za mlade, "Carbo Concept" - mašina za proizvodnju PET ambalaže i "Eko-mlek" - moderna energetski efikasna mlekara.

O pobedniku je odlučivao šestočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs.


O dobitniku nagrade "Aurea 2012"

"Vinarija Zvonko Bogdan" otvorena je na Palićkom jezeru u aprilu 2011. godine. Od početka važi pravilo - sve što se radi treba da bude najbolje: od izbora klime i zemljišta do nastojanja da se pređe na organsku proizvodnju. Glavni enolog vinarije je Tomas Zeger (Thomas Seeger), vlasnik vinarije "Seeger" u Nemačkoj i već godinama jedan od najboljih vinara po izboru udruženja tamošnjih proizvođača vina. Svoje dugogodišnje iskustvo preneo je u vinariju u Subotici gde je uveo tzv. "zatvoreni sistem proizvodnje". U vinariji je instalirana najsavremenija tehnologija za proizvodnju vina, vinifikatori od inoksa i hrastova burad stara 100 godina, a svaki tank u kome odležava vino je kompjuterski umrežen, tako da se može kontrolisati na daljinu, bez prisustva u vinariji.

Prve flaše iz Vinarije na Paliću pojaviće se na tržištu ovog proleća.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 14 časova
Komentara: 1
Pregleda: 4830
Povezane teme

zvonko bogdan

vinarija Zvonko Bogdan

vino zvonko bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.