Komentara: 3
Pregleda: 4342
Video

Vidak Bratić: Spartak ima dušu

03.12.2012. u 15:56h
Izvor: Večernje novosti
VIDAK Bratić igra kao mladić, pesmica je koja se mogla čuti sa tribina u Subotici. Veteran (36) i drugi najstariji igrač Superlige posle Željka Miloševića, ne samo da je očitao lekciju Partizanovim “bebama”, već je golom u 83. minutu doneo veliki bod Spartaku Zlatibor vodi.
Vidak Bratić: Spartak ima dušu

Šalio se posle meča pitajući “kojom je nogom dao gol”, ali uz njega kao primer i ostatak hrabrog tima, koji vodi uvek mirni i smerni trener Petar Kurćubić, ne sme da se predaje.

- Pokazali smo sparatakovski karakter, veliko srce i želju da se ne izgubi. Mnogo je teško stići Partizan kad povede 2:0, a pritom je igrao bolje od nas do pred sam kraj. Zato mi je ovaj bod draži od nekih pobeda jer je dokazao i treneru i upravi i navijačima da smo negde na dobrom putu. Ovaj tim ima potencijala i sad treba samo raditi - pričao nam je uz kaficu u Subotici, junak derbija kola.

Ofanzivna orijentacija i fajterski pristup fudbalu trenera Petra Kurćubića dao je rezultat ovom igračkom kadru, a primetna je činjenica da je Spartak najbolje igrao protiv najboljih.

- Istina živa - potvrđuje Vidak. - Pobedili smo Zvezdu, remizirali sa Partizanom, tesno izgubili od Vojvodine, a zaslužili smo više od toga. Meni je to znak kvaliteta i velike želje za dokazivanjem. Ne kažem da ne pružamo maksimum kad igramo sa sebi ravnima i slabijima, ali jednostavno nismo još na nivou da te “lakše” mečeve lako i dobijamo.

Pre godinu i po Bartić je razmišljao da okači kopačke o klin. I?

- Desiće se to jednog dana - smeje se Bratić. - Meni je igranje povezano sa uživanjem i takmičenjem. Našao sam sebi dobru priču u Spartaku, ovde uživam i treniram iz zadovoljstva, igram punom snagom i žudim za pobedama. I dok mogu da se takmičim, dok mogu da nadskočim i zaustavim rivala, ja ću i igrati. Dokle će to da traje, ja ne znam, ali gledaću da izguram sezonu.

Kako igra, Bratićeva karijera će trajati...

OGORČENI su u Spartaku bili na sudiju Miodraga Gogića iz Novog Sada.

- Do deset minuta pre kraja sudio je Gogić dobro, pošteno i po pravilima, a onda je sve okrenuo. Nije nam dosudio nijedan aut, faul. Umesto auta Partizanu je dodelio korner, a kulminacija je momenat kad je Miljković dva puta za gušu hvatao Antonića. Zna Gogić da se za to daje crveni karton, sudio je on u Evropi. A zašto nije, njegov je problem. Međutim, on nije shvatio da je tim setom odluka zakuvao meč, da je dao mogućnost igračima da izađu iz sportskog konteksta. Na sreću, uspeli smo da umirimo strasti i sprečimo veće incidente. Mi nijednim gestom nismo dali povod igračima Partizana za ponašanje kakvo su prikazali na kraju - nije propustio da opomene Bratić.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4342
Povezane teme

fudbalski klub spartak

spartak zlatibor voda

vidak bratić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.