Komentara: 7
Pregleda: 6022
Foto

Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

22.09.2018. u 19:27h
Izvor: Subotica.com
Vida Medić i Milanko Pušičić, oboje iz Beograda pobednici su današnjeg Vinskog maratona, koji je po drugi put održan na Paliću.
Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

Polumaratonsku stazu kroz palićko vinogorje, dugu 21 kilometar, prva je završila Vida Medić, šampionka u triatlonu, i to za jedan sat 30 minuta i 22 sekunde. Sledeća dama koja je prošla kroz cilj bila je Jamanta Šafranj, članica kluba „Tron“ sa Palić, koja je i prošle godine bila na pobedničkom postolju, a ovoga puta tu ju je dovelo vreme od jedan sat 48 minuta i 18 sekundi. Bronzano odličje pripalo je Snežani Mitrović iz Beograda sa vremenom od jedan sat 49 minuta i 23 sekunde.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Pušičić, koji je stazu istrčao za jedan sat 30 minuta i 30 sekundi. Odmah iza njega bio je Jovan Jovanović iz Banatskog Karlovca, sa vremenom od jedan sat 32 minuta i 39 sekundi, dok je samo tri sekunde posle na cilj stigao Đerđ Teleki iz Subotice.

Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

Jedinstvena sportsko-zabavna manifestacija okupila je oko sedam stotina učesnika iz 13 zemalja. Vinski maraton imao je dve staze, Trka uživanja od deset i Vinska trka od 21 kilometar, i obe su prolazile kroz neke od najlepših vinarija u Srbiji. Trkačke staze prolazile su pored jezera Palić, kroz vinograde Petra, Reljić, Zvonko Bogdan, potom pored Krvavog jezera, gde je bila okrepna stanica vinarije Tonković, a okrepne stanice imale su i vinarije Tošić i Patkov vinograd. Duž staza su se takođe nalazile okrepne stanice, tako da će Vinska trka imala ukupno devet, a Trka uživanja pet okrepnih stanica na kojima su se služila vina, ukusni zalogaji, vojvođanski sirevi, voće...

Vinski maraton od samog početka ima veliku podršku Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija a po rečima Miroslava Kneževića, državnog sekretara, Palić je jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Srbiji a Vinski maraton ima veliki potencijal da preraste u jednu od najprepoznatljivijih manifestacija.

- U sebi integriše različite sadržaje koji su dostupni svim učesnicima, a pored sporta i rekreacije mogu da uživaju i u prirodi, vinima i gastronomskim specijalitetima... - istakao je Knežević. - Važno je što je trećina učesnika iz inostranstva i verujem da će preneti lepe utiske sa Palića. Ministarstvo pomaže razvoj Palića, kako kroz finansiranje infrastrukturnih projekata, tako i kroz podršku manifestacijama poput ove. Palić je važan jer pored svog geografskog položaja ima i veliki potencijal, kao banjsko područje, kao sportski i rekreativni turizma. Od 2015. godine do danas izdvojili smo više od 50 miliona dinara putem konkursa za razvoj turističke infrastrukture na Paliću, a verujem da ćemo tako nastaviti i ubuduće.

Vida Medić pobednica drugog Vinskog maratona na Paliću

Suorganizator Vinskog maratona je preduzeće „Park Palić“, koje je pripremilo staze i logistiku za održavanje trka.

- Ova manifestacija doprinosi mnogo razvoju Palića kao turističke destinacije i realno ovo je najperspektivnija manifestacija koja se ovde organizuje – smatra Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić“.

Izvor: Subotica.com
Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018 Vinski maraton 2018
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6022
Povezane teme

vinski maraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.