Komentara: 1
Pregleda: 14422
Foto

Veterinarski zavod Subotica obeležava 95 godina postojanja

23.12.2016. u 16:07h
Izvor: PR tekst
U prisustvu brojnih zvanica Veterinarski zavod "Subotica" obeležio je juče 95 godina postojanja i rada, kao i uspešnu poslovnu godinu na izmaku.
Veterinarski zavod Subotica obeležava 95 godina postojanja

Čvrsto se držeći svog mota „Kvalitet pre svega“, neodstupajući od njega ni u najtežim vremenima, Zavod je jedno od retkih preduzeća u našoj zemlji koje se može pohvaliti da traje skoro jedan vek. I to ne samo da traje, već, prateći sve zahtevnije zakone tržišta, iz godine u godinu raste i razvija se.

Od svog osnivanja, daleke 1921. godine, pa sve do današnjeg dana, Veterinarski zavod „Subotica“ predstavlja pouzdan temelj za razvoj stočarstva u našoj zemlji. Već 1928. godine Zavod je svoje serume izvozio u Rumuniju, Čehoslovačku i Švajcarsku, a tri godine kasnije, njegov proizvodni program činila su čak 22 preparata. Jedna od prekretnica bila je 1952. godina kada je FAO organizacija Zavodu poverila izradu vakcina i seruma za potrebe jugoistočne Evrope, a potom je, početkom šezdesetih godina prošlog veka, počela proizvodnja hrane za životinje na industrijski način.

Za razliku od mnogih „vršnjaka“, o kojima se danas sa setom govori, Zavod je uspeo da se izbori sa teškim vremenima tranzicije i 2005. godine postaje deo „Victoria Group“. Od trenutka priključenja ovom velikom poslovnom sistemu Veterinarski zavod „Subotica“ beleži stalan rast poslovnih rezultata. Tada je počeo i veliki investicioni ciklus u okviru koga je do sada je pušten u rad pogon za proizvodnju hrane za kućne ljubimce, sprovedena kompletna gasifikacija Zavoda, otvorena je fabrika za proizvodnju ekstrudirane hrane za ribe pod brendom „Soprofish”. Od 2009. do 2011. godine adaptirani su  pogoni za proizvodnju veterinarskih lekova u Srpskoj Crnji i Subotici.

Proizvodni prostori obe fabrike izgrađeni su prema najvišim zahtevima GMP-a, sa svojim funkcionalnim rasporedom prostorija, instalacijama, savremenom opremom priznatih evropskih proizvođača i obezbeđenim ambijentalnim uslovima.

Prošle godine zvanično je pušten u rad rekonstruisani pogon bioloških preparata, izgrađen skladu sa najvišim zahtevima dobre proizvođačke i laboratorijske prakse. Postojeća paleta bioloških preparta se politikom razvoja širi novim vakcinama, proizvedenim po najvišim standardima.

Veterinarski zavod Subotica obeležava 95 godina postojanja

U Veterinarskom zavodu „Subotica“ više su nego zadovoljni godinom na izmaku. Osposobljen je pogon za proizvodnju predmeta opšte upotrebe u obliku masti, koji je, takođe, urađen u skladu sa aktuelnom domaćom zakonskom regulativom, pravilnicima i standardima. U njemu će se proizvoditi „Flogo mast”, “Zink-vitaminska mast” i „Ihtiol kamfor”, a vremenom će se paleta proširiti. U okviru fabrike stočne hrane, ove godine pušten je u rad najsavrmeniji sistem robotske paletizacije (sklop uredjaja koja ima funkciju slaganja vreća na paletu i spremanje napunjene palete za transport).

U svojim pogonima Veterinarski zavod „Subotica“ proizvodi hranu za životinje (stočna hrana, hrana za kućne ljubimce i hrana za ribe), hemofarmaceutske preparate(lekove) kao i biološke preparate (virusne i bakterijske vakcine).

Zbog svega navedenog Zavod danas predstavlja najzaokruženiji sistem u oblasti veterine u Srbiji i jedina je kompanija koja pruža kompletno rešenje u stočarskoj proizvodnji – od preventive, preko ishrane, do lečenja životinja.

Veterinarski zavod Subotica obeležava 95 godina postojanja

- Mi volimo da kažemo da možemo da pružimo kompletan domaći proizvod. Naša fabrika je od svog postanka pa do danas bila sinonim za kvalitet, ali i institucija koja je postavljala  standarde – kaže direktor Igor Radoš. - Gotovo deset decenija tradicije ujedno predstavljaju i jasno definisan put u budućnost Veterinarskog zavoda „Subotica", na kome će, kako i poručuje naš slogan, uvek biti „kvalitet pre svega“!

Fotografije sa proslave možete pogledati u nastavku.

Izvor: PR tekst
Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica" Proslava 95. rođendana Veterinarskog zavoda "Subotica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 14422
Povezane teme

veterinarski zavod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.