Komentara: 2
Pregleda: 4328

Veslanje: Mačković u suzama zbog propuštene prilike za osvajanje medalje, slomio se pred kamerama...

29.07.2021. u 12:02h
Izvor: Subotica.com
Veslanje: Mačković u suzama zbog propuštene prilike za osvajanje medalje, slomio se pred kamerama...

Veslači Srbije u disciplini dvojac bez kormilara, rano jutros po našem vremenu završili su borbu za medalje na 5. mestu. Mnogi će reći, kao što i jeste, sam plasman na OI je ogroman uspeh, a naši veslači Martin Mačković i Miloš Vasić otišli su i korak dalje, izborili se za borbu za medalje.

Veslanje: Mačković u suzama zbog propuštene prilike za osvajanje medalje, slomio se pred kamerama...

Tabela sa vremenom i poretkom u finalu

Nažalost i pored lavovske borbe okolnosti na koje nisu mogli uticati nisu išle na njihovu vodenicu i to se odrazilo u jutrošnjoj trci. Ponestalo je "goriva" i njihov san o medalji je ostao nedosanjan.

- Nisam zadovoljan, slomljeno mi je srce, cele godine smo vredno radili, od početka kada smo počeli da radimo sa novim trenerom, sve je bilo savršeno, imali smo ogromnu podršku Ministarstva omladine sporta i Olimpijskog komiteta. Mnogo smo zahvalni na svemu. Cele godine sam uživao, verovali smo u sebe, ustajali svako juro i radili svaki dan znajući za šta se spremamo - pričao je Martin Mačković. - Bilo nam je veoma teško kada smo saznali da Miloš ima koronu, ali nismo se predali.

Dok je dovršavao izjavu za RTS Mačković se u jednom momentu slomio, spustio glavu, suze su navirale, emocije uzavrle... tu je bio kraj rečima, bilo je apsolutno jasno koliko mu je sve ovo teško palo.

Veslanje: Mačković u suzama zbog propuštene prilike za osvajanje medalje, slomio se pred kamerama...Podsetimo, zbog pozitivnog testa Miloša Vasića uoči OI određen je 14-dnevni karantin za njega i njegovog partnera Martina, zbog čega su bili uskraćeni za treniranje i zatezanje forme pred polufinale. Iako se juče bljesnuli i oduševili naciju plasmanom u finale, zauzevši drugo mesto, odmah iz olimpijskih šampiona braće Sinković, sa nepune dve sekunde zaostatka - srpski dvojac nepuna 24 časnije nije imao snage da još jednom "povuče" i dođe do medalje. Neosporna želja i volja su bili tu, ali već pomenute oklonosti su doprinele da im se ta želja i ne ostvari.

U svakom slučaju, kada se glave ohlade, kada sve svede, sigurno smo da će naši veslači žaliti, ali ujedno i biti srećni jer su ostvarili lep rezultat, i vratili Srbiju posle 17 godina u veslačko finale. To su mladi momci koji mogu još mnogo da daju ovom sportu, nove OI su već 2024. godine i eto nove prilike za dokazivanje!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4328

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.