Komentara: 2
Pregleda: 1843

Veslanje: Mačković i Vasić 5. u finalnoj trci na OI u Tokiju

29.07.2021. u 08:58h
Izvor: Subotica.com
Veslači Srbije u disciplini dvojac bez kormilara nisu uspeli da osvoje medalju, ali su fantastično reprezentovali boje svoje države i odveli Srbiju u sam vrh veslačkog sporta. Ovo je prvo finale srpske posade posle 17 godina.
Veslanje: Mačković i Vasić 5. u finalnoj trci na OI u Tokiju

Među prvim sportistima koji su nastupili 6. dana Olimpijskih igara u Tokiju bili su veslači. Dva časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu Martin Mačković i Miloš Vasić imali su trku u disciplini dvojac bez kormilara na 2.000 metara.

Veliki uspeh i vremenski rezultat koji su napravili dan ranije Mačković i Vasić nisu uspeli da ponove u borbi za medalje. Oni su trku završili na 5. mestu sa vremenom 6:22.34. Dominantno, prvo mesto uzela su braća Sinković iz Hrvatske koji su od prvog zaveslaja nametnuli svoj tempo koji niko od konkurenata nije mogao da isprati. Mačković i Vasić su ovu trku veslali između 4. i 6. mesta, poslednjih 500 metara je tinjala nada da mogu da stignu na treću poziciju i ipak dođu do medalje, međutim nisu uspeli.

Veslanje: Mačković i Vasić 5. u finalnoj trci na OI u Tokiju

Tabela sa vremenom i poretkom u finalu

Podsetimo, u polufinalu srpski dvojac bez kormilara imao je vreme 6:17,47 i bio je drugi, odmah iza braće Sinković koji su tada za dve sekunde bili brži.

VASIĆ: OSTAJE ŽAL, ŽELELI SMO MEDALJU NAJVIŠE

Ovo je ogroman uspeh, posle svega što smo prošli i 14 dana u karantinu, rekao je za RTS srpski veslač Miloš Vasić, nakon što je zajedno sa Martinom Mačkovićem osvojio peto mesto u finalu dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Ostaje velika žal, svi uvek žele medalju na Olimpijskim igrama, mi smo je želeli najviše, ali treba biti realan posle svega što se dešavalo. Uspeli smo da se "dignemo" posle svega, ali ne i da se oporavimo posle jučerašnje bolje trke u polufinalu - dodao je Vasić.

Vasić je na kraju iskoristio priliku da za RTS progovori i o nekim ne baš lepim stvarima. Naime, on je istakao da je iza njega i Mačkovića teška godina što se sto se tiče funkcionisanja u Savezu i klubu.

 - Hvala Božidar Maljkoviću i Vanji Udovičiću što su nam pomogli da se odvojimo od Saveza od koga nismo imali podršku i da nam Nikola Stojić postane trener. Naravno, i uz pomoć Đorđa Višackog osvojili smo evropsku medalju, ušli u finale na OI posle 17 godina za veslanje. Idemo dalje, nastavljamo da radimo, Pariz je već za tri godine - poručio je Vasić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1843

Povezana vest

Povezane teme

veslanje

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.