Komentara: 3
Pregleda: 1606

Veslanje: Mačković izborio vizu za Olimpijske igre

28.02.2021. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Nakon izbornih trka održanih u Atini, dvojac bez kormilara Mačković – Vasić je overio vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Miloš Vasić i Martin Mačković su u majstorici bili bolji od Viktora Pivača i Veselina Savića i zasluženo dobili priliku da predstavljaju Srbiju na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.
Veslanje: Mačković izborio vizu za Olimpijske igre

Naš sugrađanin, veslač Martin Mačković, sa sportskim partnerom Milošem Vasićem, obezbedio je plasman na Olimpijske igre u Tokiju koje će biti održane tokom jula i avgusta. Muški dvojac bez kormilara Mačković – Vasić nakon uzbudljivih trka u Atini rešio je sve dileme oko posade koja će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama.  

Nakon prvog dana takmičenja obe posade su zabeležile po jednu pobedu. Majstorica je odlučivala ko će overiti vizu za najveću planetarnu smotru nakon što je prvi dan bilo nerešeno. U trci koja je odlučivala o sastavu ekipe za Tokio pomenuti tandem stazu je prešao za 6:27,52 minuta, dok su Pivač i Savić do cilja stigli za 6:29,86 minuta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1606
Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.