Komentara: 7
Pregleda: 2461

Veslanje: Mačković i Vasić osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

11.04.2021. u 18:27h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Martin Mačković sa svojim sportskim partnerom i klupskim kolegom Milošem Vasićem, osvojio je bronzanu medalju u disciplini dvojac bez kormilara na Evropskom prvenstvu u Varezeu, u Italiji. Srpski tim je završio treći, iza pobednika trke Hrvatske i Italije.
Veslanje: Mačković i Vasić osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Na startu finalne trke posada Hrvatske, koja je važila za glavnog favorita na EP, povukla je jako i pratkično na startu rešila pitanje pobednika u finalu. Naši momci su imali relativno sporiji start, bili su peti na prvom prolazu na 500 metara, ali su potom pojačali ritam i poboljšavali poziciju kako se trka nastavila.

Već na 1.000 metara veslači Partizana Vasić (30) i Mačković (26) bili su treći, a potom je počela produžena trka sa Italijanima za poziciju broj dva, s obzirom na to da su braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske bili daleko ispred ostalih posada. Hrvati su u finišu malo izgubili na ritmu, a posade Italije, Srbije i Rumunije ušle su u jak finiš, prilično se približivši vodećima.

Veslanje: Mačković i Vasić osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu

Ipak, na kraju su Sinkovići prošli prvi kroz liniju cilja, u vremenu 6:23,37 minuta, a iako su Miloš i Martin jedno vreme držali i drugu poziciju, do srebra su došli Italijani Đuzepe Vićino i Mateo Lodo u vremenu 6:24,73, dok su naši momci osvojili bronzu zaustavivši štopericu na 6:25,58.

Povodom novog uspeha srpskog veslanja čestitke je uputio i ministar sporta Vanja Udovičić, naglasivši da Srbija ima na koga da računa za osvajanje medalja u budućnosti.

Veslanje: Mačković i Vasić osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu- Svaka čast momci na maestralnoj trci, kojom ste pokazali da naša Srbija uvek ima na koga da računa za osvajanje medalja na velikim takmičenjima! Nastavite da svojom istrajnošću i posvećenošću budete motivacija i inspiracija za sve, jer uspesi su uvek proizvod neodustajanja, spremnosti, velike želje i vere u sopstvene mogućnosti i pomeranje granica - poručio je Udovičić.

Mačković je dugi niz godina veslao za VK "Palić", a od nedavno je član beogradskog Partizana. Ovaj dvojac će predstavljati Srbiju i na Olimpijskim igrama u Tokiju na leto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 2461
Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

veslačka reprezentacija srbije

evropsko prvenstvo u veslanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.