Komentara: 45
Pregleda: 9498
Foto

Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

03.06.2023. u 21:13h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić sa saradnicima, danas je počeo seriju razgovora sa građanima na severu Srbije, saopštio je Gradski odbor SNS Subotica.
Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

Počevši od Subotice, odnosno Bajmoka, sa predsednikom subotičkog odbora SNS-a Stevanom  Bakićem i njegovim saradnicima posetio je Mesni odbor Bajmok, a potom na Trgu razgovarao sa meštanima o realizovanim projektima, problemima i sugestijama Bajmočana.

- Naša politika, politika predsednika Vučića i naše stranke je da svaki deo Srbije bude jednako razvijen. Želimo da svim ljudima bez obzira gde žive, pružimo jednak kvalitet života, jer je suština naše politike da danas bude bolje nego što je bilo juče, a da sutra bude bolje nego što je danas -  naglasio je Goran Vesić.

Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

U otvorenom  razgovoru sa Bajmočanima pričalo se o svemu što muči žitelje ovog prigradskog naselja, ali i o projektima koji će zauvek promeniti Bajmok na bolje.

Vesić i Bakić upoznali su Bajmočane o rešenju problema kanalizacione mreže ulaskom u  program „Čista Srbija”, koji je vredan 3,5 milijarde evra,  a rezultat svega je da će  Bajmok  imati 64 odsto pokrivenost kanalizacionom mrežom, što će uz novi prečistač otpadnih voda suštinski rešiti jedan od  najvećih problema ovog mesta.

Vesić je podsetio okupljene meštane da je urađen put Bajmok - Aleksa Šantić, ali i da se  sledeće godine radi put od Sokolca do Bajmoka, ali i da počinje izgradnja brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo.

Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

Bajmok će, kako je rečeno, biti mesto koje će biti na svega 30 km od dva auto-puta: puta Beograd - Subotica, ali i  auto-puta, odnosno brze saobraćajnice koji vodi prema Mađarskoj i Rumuniji, što će bitno podići kvalitet života meštana  i  povećati  interesovanje investitora za ovaj deo Srbije.

Kako je predočeno, do kraja 2024.  godein biće završena pruga između Beograda i Subotice,  do 2025. i do Budimpešte,  tako da će se već od naredne godine voziti brzim vozom između Beograda i Subotice za svega 72 minuta.

Tokom razgovora bilo je reči i o produženju radnog vremena na malograničnom prelazu Bajmok.

- To nije samo naša nadležnost, ali ćemo pokrenuti tu inicijativu i urediti put prema tom prelazu - dodao je Vesić.

Bakić je rekao okupljenim Bajmočanima da su ovakve posete u duhu politike Aleksandra Vučića, koji insistira da svi funkcioneri Srpske napredne stranke, svi nosioci funkcija izvršne vlasti idu među ljude,  razgovaraju sa građanima,  saznaju za njihove probleme na licu mesta i rešavaju ih.

Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

- Danas smo građane Bajmoka informisali šta je urađeno u prethodnom periodu, a od njih smo čuli za njihove probleme, pre svega sa gasifikacijom i kvalitetom vode, ali i nedostatkom vrtića -  rekao je Stevan Bakić.

Prvi čovek subotičkog odbora SNS je podvukao da su, ipak, najznačajniji, ne samo  za Bajmok nego za čitavu Suboticu, projekti „Čista Srbija” i brza pruga Beograd – Subotica - Budimpešta.

- Program „Čiste Srbije” obuhvata i mesnu zajednicu Bajmok, sa 25 km kanalizacione mreže i prečistačem otpadnih voda. Tim projektom biće pokriveno 245 ulica grada Subotice, i kada bude završen biće pokriveno skoro 70 odsto grada novom  kanalizacionom mrežom - naglasio je Bakić i dodao da će za građane Subotice biti od velike važnosti i završetak brze pruge na pružnom  pravcu Novi Sad – Subotica - granični prelaz Kelebija u dužini od 108,2 km.

Vesić i Bakić razgovarali sa Bajmočanima

Grad Subotica će, kako je napomenuo, imati višestruku korist -  osnažiće svoj geostrateški značaj, ubrzaće se protok ljudi, roba i usluga, i Subotica će postati još privlačnija za strane i domaće investitore.

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima Goran Vesić i Stevan Bakić sa Bajmočanima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 45
Pregleda: 9498
Povezane teme

Bajmok

srpska napredna stranka

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.