Komentara: 11
Pregleda: 6611

Veliko interesovanje učenika za Srednju medicinsku školu

07.04.2014. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
Jedna od retkih srednjih škola u Subotici koja gotovo svake školske godine ima više zainteresovanih đaka za upis u odnosu na broj slobodnih mesta je Srednja medicinska škola. Za narednu školsku godinu planiraju da upišu 7 odeljenja koliko ih i završava školovanje ove godine.
Veliko interesovanje učenika za Srednju medicinsku školu

Prošle godine u prvi razred Srednje medicinske škole upisano je 5 razreda sa po 33 đaka u proseku, a Škola je morala da odbije oko 20 molbi roditelja koji su želeli da upišu decu na neki od smerova u ovoj školi.

Srednju medicinsku školu pohađa 632 učenika u 22 odeljenja na srpskom i mađarskom jeziku. Maturanti  4-01 odeljenja na opštem smeru sa kojima smo razgovarali kažu da se nisu pokajali zbog izbora srednje škole, koji su napravili pre četiri godine.

Srednja medicinska škola gotovo svake godine ima više zainteresovanih učenika koji žele da upišu prvi razred ove obrazovne ustanove, u odnosu na broj slobodnih mesta koji bude otvoren konkursom za upis. U školi kažu da je takvo stanje verovatno posledica toga što učenici nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja  mogu da nastave školovanje na fakultetu, ali i zbog toga što je medicinsko osoblje traženo u inostranstvu, te se dosta medicinara odlučuje da u potrazi za poslom napusti Srbiju.

Za narednu školsku godinu u Školi nameravaju da upišu 7 odeljenja, 4 na srpskom i 3 na mađarskom nastavnom jeziku. Na srpskom jeziku planirano je da se otvori opšti smer, fizioterapeutski, smer sanitarno-ekološki tehničar, stomatološki tehničar, dok se na mađarskom planira otvaranje opšteg smera, farmaceutskog i smer frizera na području rada lične usluge. Tačan broj odeljenja za upi u prvi razred biće poznat za nekoliko dana kada stigne odobrenje Ministrarstva prosvete.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 6611
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.