• Pregleda: 4914

Veliki uspeh Slavka Adamova, stanara Gerontološkog centra

Da stereotipno mišljenje da se odlaskom u gerontološke centre i slične domove prekida sa normalnim načinom života nije ispravno, potvrđeno je i na slučaju 29-godišnjeg Subotičanina Slavka Adamova, koji je od 2005. godine stanar Gerontološkog centra u Subotici, iz razloga što je rođen bez ruku, pa mu je potreban stručni nadzor.
Veliki uspeh Slavka Adamova, stanara Gerontološkog centra

Nizu medalja i diploma sa šahovskih turnira, na kojima figure pomera nogama, pa čak i sa ribolova, uporni mladić je dodao i drugo mesto sa muzičkog takmičenja „Zlatni glas“, koje je održano u Apatinu, a na kome su nastupile osobe sa invaliditetom iz cele Srbije.

- Prilagodio sam se načinu života u Gerontološkom centru i ovde se sjajno osećam. Prve dodire sa pevanjem imao u sam u Crnoj Gori, gde sam završio osnovnu i srednju školu, kod profesora Ace, a ovo sada je kruna, da je tako nazovem, dosadašnje pevačke karijere.

Za ovo takmičenje u Apatinu sam saznao od Stipana Ćakića, predsednika Udruženja osoba sa invaliditetom, koji me je pozvao da se prijavim, jer sam u nekoliko navrata pevao na sastancima udruženja. Prihvatio sam, a veliku podršku sam dobio i od direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića. Nisam se pokajao, jer sam ostvario sjajan rezultat. Ovo mi je prvi pehar u životu, i zato mi je ovo najznačajnije priznanje u životu.

Do sada sam dobijao samo medalje i diplome na takmičenjima iz šaha i ribolova. Pevao sam pesme od Tome Zdravkovića „Ispod palme na obali mora“ i Harisa Džinovića „I tebe sam sit kafano“, a tremu sam savladao uz pomoć kolega iz udruženja, koji su u Apatin došli da me podrže – rekao je Slavko Adamov.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, naglasio je da je njegova ideja oduvek bila da Gerontološki centar bude pravi dom za sve stanare.

- Ovde ne staje život, već samo počinje nova etapa. Naši terapeuti nastoje da kod naših stanara pronađu skrivene afinitete i usmeravaju ih na pravi način. Nedavno je i naša stanarka Etela Šoš donela iz Mađarske nagradu sa takmičenja u pesništvu, a sada nas je obradovao i Slavko – rekao je dr Ivanišević.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Palić spa Odgovori
Ovaj Ivanisevic je totalni car...voli da se slika covek, neverovatno.
snekica Odgovori
Zelim ti puno srece u buducnosti, BRAVO!!!!
dileja Odgovori
Solidarnost i humanost je retka, ljudi su mnogo puta zli, surovi, pohlepni, ovo je redak primer velike humanost i podsticaj nesavršenstvu savršenim VELIKIM ljudima kao što je SLAVKO.

Slavko želim ti mnogo zdravlja,sreće, i po neki pehar.
Sting Odgovori
Svaka cast decku! Glavu gore i samo napred
djidjika Odgovori
Da mi je samo znati kome se ovo nesvidja ...?!
. Odgovori
.
angelina Odgovori
A sto se Dr. Ivanisevic nije slika na granici deleci propagandni materijam sa G.Ljajicem, pa sad je clan stranke g. LJajica,to bi bilo normalno,a uspeh ovog divnog decaka je za svaku pohvalu.
mirjana Odgovori
Čestitka Slavko za uspeh i želim ti još puno pehara i lepih trenutaka u životu, a imaćeš ih jer si hrabar momak:)
Zoran Odgovori
Od magacionera do DR,Bogame lepo se napredovalo dok su zuti vladali,samo kvari uspeh ovom mladicu sa njegovom pojavom!
dara Odgovori
@angelina Moram te ispraviti, nudio se Ljajicu, ovaj ga ispalio pa se sada nudi sns i obigrava kao macak oko slanine!!! Potvrdi "sone" kako volis da te zovu drugari!!!
omg Odgovori
Slavko svaka čast!!!!!
VV Odgovori
Cestitam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.