Komentara: 7
Pregleda: 12478
Video
Foto

Veliki požar u neposrednoj blizini Gradske deponije

22.03.2022. u 17:43h > 19:59
Izvor: Subotica.com
Na rastinju u blizini Gradske deponije, na potezu između Verušićke ulice i Veterinarskog zavoda, danas oko 13.30 izbio je požar koji se zbog vetra vrlo brzo proširio. Povređenih, srećom, nije bilo, vatra nije zahvatila Gradsku deponiju, a stanovnicima okolnih kuća u neposrednoj blizini pričinjena je materijalna šteta.
Veliki požar u neposrednoj blizini Gradske deponije

U gašenju požara na površini od oko 10 hektara učestvovalo je petnaestak vatrogasnih vozila, što Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, što dobrovoljnih vatrogasnih duštava. Borba sa vatrom vodila se iz više pravaca, pa čak i iz obližnjih dvorišta. U pripravnosti su i vozila i ljudstvo JKP „Čistoća i zelenilo“, čija je cisterna na terenu, kao i vozila na deponiji, kako bi reagovali ukoliko plamen i nju zahvati.

- U akciji gašenja požara bila su angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa dvanaest vozila, kao i 15 vatrogasaca dobrovoljnih društava sa tri vozila - kažu u Policijskoj upravi Subotica. - Izvršena je lokalizacija požara, u toku je dogašivanje.

Veliki požar u neposrednoj blizini Gradske deponije

Po rečima očevidaca, uzrok požara je ljudski faktor i zapaljena slama. Suvo rastinje i vetar su potom učinili svoje. Vatra je za minut prešla na drugu stranu. Sa rastinjem su goreli i plastika, papir i drugo što je bilo bačeno kraj puta, te se gust crni dim nadvio nad ovim delom grada,

- Izgorelo mi je sve što smo imali u dvorištu, sve je postalo zgarište.  Kuću smo srećom uspeli da spasimo, niko nije povređen. Kolika je šteta - ogromna  – kaže Ivica Dimović, čije dvorište je najviše stradalo.

Veliki požar u neposrednoj blizini Gradske deponijeGašenje požara je završeno nešto pre 19 časova, a na mestu paljenja dežura ekipa kako bi brzo reagovali u slučaju reaktivacije požara.

Kako je to izgledalo na licu mesta pogledajte i kroz kratak video zapis.

Izvor: Subotica.com
Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu Požar u okolini Gradske deponije u Aleksandrovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 12478
Povezane teme

požar

gašenje požara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.