Komentara: 30
Pregleda: 10005

Veliki požar na Paliću

24.03.2012. u 21:26h
Izvor: SuMedija
Veliki požar na Paliću

Požar uzrokovan nesavesnim paljenjem strnjike, koji je izbio danas oko 17 časova na uglu Lopudske i ulice Jožefa Atile na Paliću, umalo je zahvatio i nekoliko kuća, ali je tragedija sprečena efikasnom akcijom vatrogasne jedinice Policijske uprave Subotica.

Vatra, nošena vetrom, širila se velikom brzinom zbog osušene trave i velike površine pod trskom, a plamen je dostizao i visinu do deset metara. U najtežoj situaciji našla se jedna od vikendica u ulici Jožefa Atile, jer je plamen bio na svega par metara od nje, ali su vatrogasci uspeli da stignu na vreme i spreče veću materijalnu štetu.

Ono što je najtragičnije u celom slučaju je činjenica da je na ulici bilo preko 50 ljudi u vreme požara, ali svi su skrštenih ruku posmatrali komšiju, vlasnika pomenute vikendice, kako se sam bori sa vatrenom stihijom. U pomoć su mu jedino priskočila dva momka koji su slučajno prolazili automobilom u tom trenutku, pa su, kofama vadeći vodu iz obližnjeg jezerceta, uspeli da spreče širenje vatrene stihije prema kući.

Nakon dolaska dve vatrogasne ekipe, požar je za desetak minuta stavljen pod kontrolu i sprečene su teže posledice.

Požar - Palić

Požar - Palić

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 30
Pregleda: 10005
Povezane teme

palić

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.