• Pregleda: 6365

Veliki potencijal saradnje Subotice i Saratova

Između regiona severa Bačke i Potisja u Srbiji i regiona Saratova u Rusiji postoji veliki potencijal za privrednu saradnju, ali i zajednička ulaganja - ocenjeno je prilikom posete predstavnika jednog od najrazvijenijih regiona u Rusiji našem gradu.
Veliki potencijal saradnje Subotice i Saratova

Privrednici sa ovog regiona i iz Saratova obavili su u Regionalnoj privrednoj komori Subotica B2B razgovore sa domaćim privrednicima, a kasnije i posetili neke od subotičkih preduzeća.

Prezentacije investicionih potencijala i privredne slike regija severa Bačke i Potisja u Srbiji odnosno Saratova u Rusiji, te B2B razgovori obeležili su današnju susret predstavnika privrednika dve regije u Regionalnoj privrednoj komori Subotica. Kako je predstavljeno, Saratov je jedan od najrazvijenijih industrijih i poljoprivrednih regiona u Rusiji, a njihovi predstavnici vide mogućnosti saradnje sa Srbijom u oblasti agrara, mašinogradnje, ali i investicija.

U oblast Saratova, kako je rečeno, deluje više od 64.000 privrednih subjekata.

U Regionalnoj privrednoj komori Subotica ocenjuju da je oblast Saratova u Rusiji, mada mnogo veća, dosta slična regionu severa Bačke i Potisja. U tome vide šansu za unapređenje trgovinskih odnosa, čiji obim je na nivou od oko 110 miliona dolara godišnje, ali i zajedničkih ulaganja.

Poseta predstavnika Saratovske oblasti Subotici dolazi svega 20-ak dana nakon velikog susreta visokih državnika dve zemlje u Moskvi, gde je, između ostalog, i dogovorena ovakva vrsta regionalne saradnje.

Delegacija Saratova, osim razgovora u komori, posetila je i preduzeće Mini Pani, Slobodnu zonu Subotica i preduzeće Tehnocoop.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

5
nezaposlen Odgovori
Još jedno u nizu mlaćenje prazne slame uz visoke dnevnice na štetu poreski obveznika, DOKLE !
uvek u pravu Odgovori
Čuveni, neuništivi V.S. se pojavi godišnje 3-4 puta prilikom poseta nekih stranih delegacija i to mu je dosta da bi uživao u blagodetima funkcije koju ima.Pitam se koja je magična formula da bi neko mogao da lepo živi poput njega a da ne radi ništa.I tako 30 godina. A od njegovih uspeha mnoge žestoko boli glava (a i prazan stomak).
@ uvek u pravu Odgovori
Formula je da imaš što deblji obraz, da barem 20 godina studiraš na nekom fakulteti nemoraš ni da ga završiš, da se laktaš uvlačiš i obavezno ono crnogorsko ja pa ja i opet ja.
stormwatch Odgovori
U jednom su u pravu, stvarno Subotica i Saratovo imaju dosta zajednickog. I u jednom i u drugom gradu ima 50% neasfaltiranih ulica, a dobar deo istih vodi svugde, a u stvari ne vodi nigde, osim beskonacnu petlju konfuzije, pa onda ima jos slicnosti - solidan broj propalih fabrika, divljih deponija na svakom uglu itd....Za razliku od Subotice gde je Google auto prosao 80% grada, Saratowo je obradjeno na 10%....ali dovoljno da se posle minut dva uvidi iz prve ruke sav gradjevinsko prostorno planerski haos istog.
kosana Odgovori
Cula sam da su sa nasom slobodnom zonom odusevljeni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.