Komentara: 15
Pregleda: 8377

Veliki broj turista će dočekati Novu godinu u Subotici i na Paliću

25.12.2015. u 21:21h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj turista iz Srbije i susednih zemalja će Novu godinu dočekati na našoj destinaciji, u Subotici i na Paliću.
Veliki broj turista će dočekati Novu godinu u Subotici i na Paliću

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Grada Subotica, Ivane Anđelković, veliki broj turista se posebno očekuje na Paliću, što potvrđuje činjenica da su poznati hoteli „Park“ i „Jezero“ rasprodali sve kapacitete za doček Nove godine još tokom oktobra meseca. Hotel Galleria u Subotici je rasprodao svoje hotelske kapacitete za novogodišnju noć, a još malo mesta ostalo je za doček Nove godine u balskoj dvorani.

„Ostalo je još jako malo smeštajnih kapaciteta za Novu godinu, pogotovo na Paliću. Slična situacija je i sa privatnim smeštajem, gotovo da ni nema slobodnih mesta“, istakla je Ivana Anđelković.

Ona je dodala da su ove godine vlasnici privatnog smeštaja uslovili turiste da rezervišu minimun dva ili tri noćenja, te su na taj način ostvarili dobar poslovni potez, jer će turisti ostati duže na našoj destinaciji.

I ove godine, najbrojniji će biti domaći gosti, iz srpske prestonice i Novog Sada. Ipak, na osnovu turističkih pokazatelja, očekuje se i veliki broj turista iz Bugarske, kao i iz zemalja bivše Jugoslavije. Tradicionalno, gosti iz Slovenije, već četiri godine biraju našu destinaciju za novogodišnje praznike. Strani turisti prednost daju paket aranžmanima u luksuznijim hotelima, a nije retkost da zakupljuju i ceo kapacitet pojedinih hotela.

Veliki broj turista će dočekati Novu godinu u Subotici i na Paliću

Domaći gosti se češće odlučuju za povoljniji privatan smeštaj, za koji je po jednom noćenju bilo potrebno izdvojiti od 1.000 do čak 10.000 dinara, za smeštaj u luksuznije opremljenim objektima. 

Kao i svake godine, ugostitelji su pripremili interesantne novogodišnje aranžmane, čije cene variraju u zavisnosti od toga za koliko se dana gosti odlučuju i kakav paket arnžman koriste. Za hotelski aranžman, koji uključuje noćenje i organizovan doček u restoranu je potrebno izdvojiti najmanje 50 evra, kažu ugostitelji.

Svi hotelijeri se trude da turistima omoguće upoznavanje cele destinacije, tako da će prve dane 2016. većina turista iskoristiti za obilazak Kelebije i poznatih salaša u okolini. Takođe, gosti će tradicionalno uživati u degustaciji specijaliteta vojvođanske kuhinje, kao i ponudi čuvenih vinarija. Za vreme boravka u Subotici gostima će biti organizovano i razgledanje subotičkih secesijskih objekata, te uživanje u vožnji kočijama na ergeli Kelebija.

„Ova godina će sigurno biti bolja nego prethodna, jer smo još u oktobru premašili broj noćenja, koji je ostvaren tokom cele 2014. godine. Pretpostavljam da će i doček Nove godine proći u mnogo boljim brojkama “, izrazila je uverenje direktorka Turističke organizacije Grada Subotica, Ivana Anđelković.

Da, podsetimo, ponudu organizovanih dočeka Nove godine u Subotici i na Paliću možete videti u okviru našeg odeljka Nova godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 8377
Povezane teme

doček nove godine

nova godina subotica

nova godina palić

nova godina 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.