Komentara: 7
Pregleda: 2939

Velike donacije korisnicima Narodne kuhinje

07.03.2019. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji "Fidelinke", svih 1.200 korisnika Narodne kuhinje dobilo po pet kilograma brašna i pet sveže pečenih peciva, dok je zahvaljujući anonimnom poljoprivredniku iz Tavankuta, svakom korisniku podeljeno po kilogram i po domaćih jabuka.
Velike donacije korisnicima Narodne kuhinje

Najvećoj Narodnoj kuhinji u Vojvodini, "Fidelinka" je donirala 6.000 kilograma brašna i 6.000 svežih peciva, koji su podeljeni korisnicima Narodne kuhinje u sve 33 mesne zajednice, u kojima se dele obroci na kašiku. Početkom marta stigla je još jedna velikodušna donacija, u vidu 1.800 kilograma domaćih jabuka, koje su do naših socijalno ugroženih sugrađana došle zahvaljujući donaciji poljoprivrednika iz Tavankuta, koji godinama pomaže rad Narodne kuhinje, a koji je želeo da ostane anoniman.

- Ove donacije nisu zanemarljive, jer smo na taj način, pored kuvanih obroka koje svakodnevno delimo najugroženijim sugrađanima, direktno pokušali da utičemo na smanjenje njihovih potreba. Nekome smo pored ručka, možda obezbedili i večeru, doručak ili užinu za decu, a kako na programu imamo mnogo višečlanih porodica, pri čemu je svaki član dobio po pet kilograma brašna, tako je u više porodica otišlo po 20 ili 25 kilograma brašna, čime na mesečnom nivou mogu dosta toga da pripreme sebi. Ako sagledamo situaciju iz tog ugla, da na što više načina pomognemo te ljude, onda je to zaista velika stvar - kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica, zadužen za program Narodne kuhinje.

Velike donacije korisnicima Narodne kuhinje

Prema najavama "Fidelinke", korisnike Narodne kuhinje peciva će čekati i naredne nedelje, a naš sagovornik apeluje na sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti i žele da pomognu, da im se obrate.

- Nije neophodno da to bude finansijska podrška, već se i na ovaj način, kroz donaciju svežeg voća, peciva, brašna, šećera, može zaista mnogo toga učiniti, a potrebe su velike i svaka donacija je dobro došla - poručuje Varo.

Za potrebe rada Narodne kuhinje, Grad Subotica je u ovoj godini izdvojio oko 31,2 miliona dinara, koliko i prošle godine, dok će Crveni krst Srbije srazmerno tome donirati 10 osnovnih životnjih namirnica, neophodnih za pripremu kuvanih obroka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2939
Povezane teme

narodna kuhinja

donacija narodnoj kuhinji

crveni krst subotica

miodrag varo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.