Komentara: 36
Pregleda: 6067
Foto

Velika ulaganja Pokrajinske vlade u Suboticu

14.08.2023. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Velika ulaganja Pokrajinske vlade u Suboticu

Rekonstrukcija 20 ulica, među kojima su proširenje puta Kanjiškog puta u Šupljaku i izgradnja biciklistčke staze u Malom Bajmoku, nova oprema i mini bus za Dom „Kolevka“ vredni 19.7 miliona, samo su deo velikih ulaganja Pokrajinske vlade u naš grad.

- Nastavljamo realizaciju velikih porjekata u Subotici i radimo konkretne stvari za ljude, a to je najvažniji deo politike, da budemo konkretni, da pomognemo, angažujemo se, stvaramo nove vrednosti. Na Kanjiškom putu smo zatekli izvođače radova, subotičku firmu „Vojput“, a taj posao je deo velikog ulaganja od 400 miliona dinara – rekao je posle obilaska radova predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. - U toku su i završni radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta. Prilikom prošlog obilaska „Kolevke“ videli smo potrebu za nabavkom novih kreveta, dušeka, opreme za kuhinju... Posle rebalansa imaćemo dodatna sredstva za 26 domova u Vojvodini, čime će se rešiti pitanje kvaliteta života u njima. Podsećam da smo bivši ministar Rasim Ljajić i ja inicirali izgradnju Akva parka na Paliću, Pokrajinska vlada je obezbedila 40 odsto sredstava a prema najavama za nekoliko nedelja i on će biti završen i u funkciji. Subotica izgleda sve bolje i bolje, pre svega zahvaljujući radu lokalne administracije i sjajnoj saradnji sa gradonačelnikom Bakićem.

Velika ulaganja Pokrajinske vlade u Suboticu

Velika ulaganja Pokrajinske vlade u Suboticu

Po rečima gradonačelnika Stevana Bakića, ne pamte se veća ulaganja Pokrajinske vlade u projekte u Gradu Subotici.

- Putem konkursa pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja dodeljeno je 400 miliona dinara za izradnju i rekonstrukciju 20 ulica i 1.700 metara biciklističkih staza na teritoriji Grada Subotice. Od toga je 250 miliona za ovu, a 150 miliona dinara za narednu godinu. Deo tog projekta je rekonstrukcija Kanjiškog puta u dužini od dva kilometra i njegovo proširenje sa tri na šest metara u vrednosti d 90 miliona dinara, čime ćemo povećati bezbednost saobraćaja na ovom putu a to je i najkraća veza između Subotice i Kanjiže. Istovremeno se izvode radovi na rekonstrukciji nove ulice na Prozivci, dužine 115 metara, čija je vrednost devet miliona dinara. U narednom periodu očekujemo rekonstrukciju Školske ulice u Hajdukovu, Nikole Tesle u Tavankutu i Borisa Kidriča u Čataviru. Vodili smo računa o ravnomernom razvoju na teritoriji grada – ističe gradonačelnk Bakić. - Grad Subotica je ove godine podržao rad Doma „Kolevka“ sa 52.8 miliona dinara, za četiri vrste usluge među kojima se posebno ističe „stanovanje uz podršku“, jer je posle Novog Sada, Subotica drugi grad u Srbiji koji pruža tu uslugu. Ona je namenjena za šest osoba starijih od 26 godina ometenih u razvoju, koji ovako mogu samostalnije da funkcionišu i budu uključeni u širu društvenu zajednicu, a za nju je iz gradskog budžeta izdvojeno 18.9 miliona dinara.

Velika ulaganja Pokrajinske vlade u SuboticuVelika ulaganja Pokrajinske vlade u Suboticu

Izvor: Subotica.com

Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta

Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta Obilazak radova na rekonstrukciji Kanjiškog puta
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka"

Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka" Obilazak radova na unapređenju uslova boravka i rada u Domu "Kolevka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 4 nedelje
Komentara: 36
Pregleda: 6067
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

stevan bakić

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.