Komentara: 6
Pregleda: 10017

Velika terasa kao novi kongresni centar

06.04.2013. u 15:54h
Izvor: SuMedija
Na Paliću je ove godine otvoren je nov kongresni centar "Velika terasa". Kongresni centar "se nalazi u istoimenom objektu, jednom od najznačajnijih zdanja na Paliću, izgrađenom u stilu secesije.
Velika terasa kao novi kongresni centar

Velika terasa je izgrađena davne 1912. godine, a projektovali su je čuveni mađarski arhitekti Marcel Komor i Deže Jakab.

- Palić kao turistička destinacija ima bogatu tradiciju u pružanju usluga iz domena kongresnog turizma. Tokom proleća i jeseni se na Paliću održii veliki broj seminara, konferencija, naučnih skupova i sličnih poslovnih događaja.Neadekvatna infrastruktura u smislu sala većih kapaciteta je do sada bila glavna kočnica za dalji razvoj ovog oblika turizma.

Otvaranjem kongresnog centra Velika terasa, očekuje se dolazak i održavanje velikih, kako domaćih tako i međunarodnih kongresa i seminara na Paliću, što će ujedno uticati i na veći broj dolazaka turista. - kaže Goran Gabrić, direktor doo Park Palic:

Kongresni centar "Velika terasa" raspolaže sa tri sale. Velika sala je kapaciteta 360 sedećih, odnosno 450 stojećih mesta. Pored velike sale u objektu se nalaze i dve male sale kapaciteta 34 i 18 sedećih mesta, namenjene za organizaciju okruglih stolova, sastanaka, manjih seminara i sličnih događaja.

Velika terasa kao novi kongresni centar

foto: SuMedija

Kongresni centar Velika terasa se nalazi u Velikom parku na Paliću, koji postoji od 1840.godine i nalazi se u blizini samog jezera Palić. Okružen je mnogobrojnim spomenicima secesije. U njegovoj blizini nalaze se vinski podrumi, restorani, visoko kategorisani hoteli, luksuzni privatni smeštajni kapaciteti kao i sportski tereni i klubovi sa mnogobrojnim mogućnostima za rekreaciju.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 10017
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Park Palić

Goran Gabrić

kongresni centar Subotica

kongresna sala

kongresni centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.