• Pregleda: 8588

Velika terasa kao novi kongresni centar

Na Paliću je ove godine otvoren je nov kongresni centar "Velika terasa". Kongresni centar "se nalazi u istoimenom objektu, jednom od najznačajnijih zdanja na Paliću, izgrađenom u stilu secesije.
Velika terasa kao novi kongresni centar

Velika terasa je izgrađena davne 1912. godine, a projektovali su je čuveni mađarski arhitekti Marcel Komor i Deže Jakab.

- Palić kao turistička destinacija ima bogatu tradiciju u pružanju usluga iz domena kongresnog turizma. Tokom proleća i jeseni se na Paliću održii veliki broj seminara, konferencija, naučnih skupova i sličnih poslovnih događaja.Neadekvatna infrastruktura u smislu sala većih kapaciteta je do sada bila glavna kočnica za dalji razvoj ovog oblika turizma.

Otvaranjem kongresnog centra Velika terasa, očekuje se dolazak i održavanje velikih, kako domaćih tako i međunarodnih kongresa i seminara na Paliću, što će ujedno uticati i na veći broj dolazaka turista. - kaže Goran Gabrić, direktor doo Park Palic:

Kongresni centar "Velika terasa" raspolaže sa tri sale. Velika sala je kapaciteta 360 sedećih, odnosno 450 stojećih mesta. Pored velike sale u objektu se nalaze i dve male sale kapaciteta 34 i 18 sedećih mesta, namenjene za organizaciju okruglih stolova, sastanaka, manjih seminara i sličnih događaja.

foto: SuMedija

Kongresni centar Velika terasa se nalazi u Velikom parku na Paliću, koji postoji od 1840.godine i nalazi se u blizini samog jezera Palić. Okružen je mnogobrojnim spomenicima secesije. U njegovoj blizini nalaze se vinski podrumi, restorani, visoko kategorisani hoteli, luksuzni privatni smeštajni kapaciteti kao i sportski tereni i klubovi sa mnogobrojnim mogućnostima za rekreaciju.

Izvor: SuMedija

povezane teme

6
robespjer Odgovori
a jel na Paliću ima neke dobiti za Grad ili sve inkasira ellite palić?
atila Odgovori
Pa vi stvarno niste normalni @ taj je objekat vec pet puta otvoren,a taj sto kaze da je direktor je vec odavno smenjen ko je lud a ko zbunjen ?
Jasenka Odgovori
bas me zanima ko ce da im radi u tom centru kongresnom,da nece ona dva [*...*]
Vesko Odgovori
Izgleda da nam je omrazena AUSTROUGARSKA najvise vreedno izgradila i ostavila na Palicu, a mi nismo vredni sacuvati,
da ne kazem adaptirati i dograditi, kao i sve to odrzavati.G-17 I URS su vodili glavne resore za turizam,
vidi se.Neznam kako ce se moci dalje bez njihovih kadrova.
palicanin Odgovori
samo 10 godina je trebalo da naprave salu!!! u međuvremenu je Elitte Palić duboko u dugovima, seminara skoro i da nema! Koliko je seminara već održano u ovoj kongresnoj sali?
kongresmen Odgovori
molim dva odgovora.
prvo kažite kada je to ove godine otvoren taj kongresni centar jer ova godina je počela pre tri meseca. kokada jebilo to.
drugo moje pitanje je ; kkkšta je tamo kongresno da bi to bi kongresni centar.
zahvaljujem svima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.