Komentara: 56
Pregleda: 15640

Velika akcija policije u borbi protiv krijumčarenja ljudi, migranti "pohvatani" i u Subotici

10.11.2021. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Velika akcija policije u borbi protiv krijumčarenja ljudi, migranti "pohvatani" i u Subotici

Policija Srbije jutros u 6 časovana, na teritoriji osam policijskih uprava, započela je opsežnu aktivnost, u okviru međunarodne akcije "Hotspot", tokom koje su izvršeni detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti, u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem. Akcija je sprovedena i u Subotici, a najveća koncentracija policijskih snaga i Žandarmerije bila je kod Lidla, odnosno na području teretnog dela Železničke stanice.

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin izjavio je tokom prepodneva da su policijske uprave u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Komesarijatom za izbeglice, u okviru borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu.

- Država Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana - poručio je ministar Vulin.

Policija sa teritorije Beograda, Subotice, Sombora, Kikinde, Šapca, Kraljeva, Vranja i Novog Pazara uhapsila je 7 osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi i pronašla 991 iregularnog migranta koji će tokom dana biti prebačeni u prihvatne centre.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 56
Pregleda: 15640
Povezane teme
migranti migranti u subotici imigranti ilegalni migranti prihvatilište za migrante migrantska kriza
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.