Komentara: 20
Pregleda: 4585

Vedrana Rudan u prepunom "Skladištu" promovisala knjigu "Kosturi okruga Medison"

17.11.2012. u 21:52h
Izvor: RTV Yueco
“Kosturi okruga Medison“ naziv je nove knjige hrvatske književnice Verdane Rudan,koja je sinoć u omladinskom klubu „Skladište“ promovisala svoju knjigu i podelila svoje stavove o životu sa prisutnima. Pred prupunom salom, Vedrana je u svom prepoznatljivom stilu, bez „dlake na jeziku“ govorila o svojim knjigama, o braku, ženama, muškarcima, kritikujući društvo u kojem živimo.
Vedrana Rudan u prepunom "Skladištu" promovisala knjigu "Kosturi okruga Medison"

Vedrana Rudan vazi za jednu od najkontroverznijih hrvatskih knjizevnica. Ovo je prvi put da je Vedrana posetila Suboticu, a sa okupljenim Suboticanima i Suboticankama je podelila svoje vidjenje zivota, odnos prema muskarcima i braku za koji kaze da je „legalizovana dozivotna robija za zene“. Suboticanke sa kojima smo razgovarali kazu da je Vedrana ispunila njihova ocekivanja.

U svom poslednjem romanu „Kosturi okruga Medison“ autorka piše o tome kad žena ima pravo da sexu kaže ne. U knjizi pratimo dve ljubavne priče, zapravo dva ljubavna trougla. U jednom je gospođa Pavica koja je sa 70 godina napokon pronašla ljubav svog života, ali je tradicionalnih shvatanja i ne usuđuje se da ostavi muža. U drugom je njena kći Ana, lepa i samosvesna žena, koja se mora suočiti sa činjenicom da njen muž, koji je voli i kojeg voli, ima ljubavnicu

Vedrana je na vrlo neposredan i otvoren način komunicarala sa prisutnom publikom koja je aktivno učestvovala u razgovoru. Bilo je to netipično književno veče o kojem će svi oni koji su mu prisustvovali pričati još neko vreme.

Izvor: RTV Yueco
Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4585
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.