• Pregleda: 4850

Veći iznosi na penzionom čeku od danas

Penzioni ček sa većim iznosom danas je u Subotici dobilo 1.869 penzionera, koji su samostalno obavljali delatnost.
Veći iznosi na penzionom čeku od danas

Prema rasporedu isplate Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, u utorak, 6. novembra, oktobarski ček će primiti poljoprivredni penzioneri, kojih na teritoriji grada ima 1.738, kao i 261 vojni penzioner.

Svi ostali penzioneri, kojih je 28.763, ček sa većim iznosom primiće 10. novembra.

Prema podacima Filijale Subotica PIO Fonda od septembra, najniže penzije u iznosu do 10.446 dinara prima 5,21 odsto ukupnog broja penzionera u gradu, 5,8 odsto penzionera prima penziju u visini od 10.446 do 13.288 dinara, a skoro 17 odsto prima penziju do 18.557 dinara.

Najveći je broj onih čije se penzije kreću od 26.317 do 45.847 dinara, a najmanje penzionera, svega 0,5 odsto tj. 19 penzionera, prima ček sa iznosom od 85.626 do 99.999 dinara.

Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od 8 do 13,3 odsto više nego pre umanjenja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
PALOMA Odgovori
O vraćanju oduzetog po sistemu hoćeš-nećeš-moraš, naravno ni slovca. Pardon, dobrovoljcima po naređenju sledi - zahvalnica. Nažalost, ne na finijem papiru.
Ekonomist Odgovori
Ala dobro živimo. Blizu 30 % penzionera ima skoro 160 evra penzije. Pokažite ovaj izveštaj i predsednici vlade. Neka vidi kako žive bivši zaposleni nekada većeg industrijskog i agro centra Srbije. Verovatno ni to ne zna, da je Subotica po pripajanju kraljevini SHS bila treća po veličini i razvijenosti. Zahvaljujući "demokratskim" promenama uspeli su da ga srozaju na nivo palanke. Joj ni palankom se ne može nazvati, jer su i kasarnu izmestili po zahtevu EU.
Mali tigar Odgovori
Ha ha ha koji vic pet odsto a prvo ste sve poskupili i na cemu smo na nuli smo
C
Penzije sa "povećanjem" su manje nego da nisu ukradene i da je išlo redovno usklađivanje plus podigle se cene. U prevodu kupovna moć penzija je manja nego pre smanjenja.
Ptica trkacica Odgovori
Poskupljenja pa uvecanja i penzozi u egalu opet.
Milan024 Odgovori
Srbij=STRADIJA !
Milan024 Odgovori
Hvala Vučicu, nikada nama penzionerima nije bilo bolje !
Овца за шишање Odgovori
Повећање цене грејања, воде, горива, овог и оног , и - ево вам повећање пензија! Најпре са вам опљачкао десетак и више посто, сада вам враћам пар процената, и - то је повећање! Ахахахахахахаха... Ако, ако, има шта да се шиша!!!
Realan Odgovori
Srbijo, šta li ti rade "patriote" i "demokrate" neoliberalni levičari komunisti.
istina Odgovori
Demokrate vratite se. Sve vam je oprošteno. Vi ste bili mala deca naspram ovih lopova.
Realan
E, glupog li komentara. Pa oni su svi isti.
lalo Odgovori
E truze Tito steta sto te nisu klonirali pa da si i sada ovde, a molio bih sto pre objaviti listu sa imenima onih 19 extra profitera
C Odgovori
Znači pola penzionera prima manje od 30.000 a jedno četvrtina manje od 20.000.
Zlatno doba je zaista stiglo!
kojot
Ima i onih sto primaju 150000 i vise...
COA Odgovori
I to im je mnogo.
Ahnen Odgovori
Sramni naslov sns stranke!!!! Doci ce i vama kraj...
Miner Odgovori
Nikad ne valja.
Miki Odgovori
Sad kad penzioneri krenu da kupuju nova kola od pojacanih penzija....bice,vidi novi BMW 5 ..jos jedan penzioner.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.