• Pregleda: 1074

Večerašnjim koncertom završava se 7. Jazziré festival

U proteklih mesec dana Udruženje "Etnofest" održalo je na više lokacija u gradu nekoliko džez koncertnih večeri u sklopu 7. Jazzire festivala. Poslednji koncert, koji ujedno i zatvara ovogodišnje izdanje tradicionalnog džez festivala, na programu je večeras od 19,30 časova u Velikoj većnici. Ulaz je besplatan.
Večerašnjim koncertom završava se 7. Jazziré festival

Tokom prethodnih mesec dana Festival savremenog džeza i eksperimentalne muzike bez obzira na teške uslove u organizaciji kulturnih dešavanja uspeo je da opstane, realizuje skroman program shodno prilikama i pruži subotičkoj publici zanimljive i kvalitetne džez performanse na kojima su dosada nastupii izvođači iz Subotice, Bukovca (nedaleko od Novog Sada), Mađarske, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Poljske.

U prethodne dve džez večeri nastupili su "Trio Kontraszt", koji je premijerno u Srbiji predstavio svoj novi album, i "Mike Parker's Trio Theory".

U velikoj većnici Gradske kuće večeras od 19,30 časova održaće se poslednji koncert 7. Jazziré festivala na kojem će subotička publika imati čast da prisustvuje svetskoj premijeri novog ritualnog ansambla Borisa Kovača. "Boris Kovač new ritual group" čine Boris Kovač (sopran saksofon, elektronika), Jasna Jovićević (sopran i alt saksofoni, bas klarinet), Slobodanka Stević (klavir), Siniša Mazalica (kontrabas) i Lav Kovač (bubnjevi).

Festival se organizuje u saradnji i uz podršku Pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice i Fondacije Betlen Gabor iz Budimpešte, ali ove godine bez podrške Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.