Komentara: 0
Pregleda: 3013

Večerašnjim koncertom počinje "Jazziré festival 2013"

08.11.2013. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Koncertom benda "Fossile 3" večeras u pozorištu Deže Kostolanji počinje 5. Jazziré festival. Ovogodišnji mini jubilej obeležiće koncerti tokom novembra, na kojima će se predstaviti eminentni umetnici iz sfere džeza. Koncert počinje u 20 časova, ulaz se plaća 200 din, 100 din za mlađe od 26 godina i penzionere, dok za osobe sa posebnim potrebama ulaz je besplatan.
Večerašnjim koncertom počinje "Jazziré festival 2013"

Čast da otvori 5. Festival savremenog džeza i eksperimentalne muzike "Jazziré 2013" imaće sastav iz Nemačke koji nosi naziv "Fossile 3".

Novi sastav Sebastiana Gramsa, iako sačinjen od iskusnih muzičara sa prilično dugim stažom na sceni, svakako je reprezent novog nemačkog talasa u džezu, koji donosi svežinu, snagu, intenzitet i vrlo žive muzičke sekvence...

Džez sastav "Fossile 3" nominovan je za German Jazzaward, Rudi Mahall je laureat jedne od značajnijih jazz nagrada u Nemačkoj (SWR Jazz award), a ove godine je Grams proglašen i najboljim nemačkim džez kontrabasistom.

Koncert se održava u pozorištu Deže Kostolanji, a organizuje se u saradnji sa Goethe-Institutom iz Beograda. Početak koncerta zakazan je za 20 časova.

Večerašnjim koncertom počinje "Jazziré festival 2013"

BURÁNY KVARTETT - 9. novembar 20 časova

„Bogu hvala, rade, sviraju i nadaju se momci. Mađarska muzika se izgleda ipak neće izgubiti u etru – pa čak i ako je „duva“ najpopularniji instrument današnjice, saksofon. Pa neka ga samo duva, u Sunce, ili duboko u noć...“ - odlomak je teksta velikog pijaniste i kompozitora Đerđa Sabadoša koji se nalazi na omotu albuma Burány tria iz 2000. godine.

Bela Buranj (Burány Béla) rodom je iz Sente, ali već preko 20 godina živi i radi u Budimpešti. Muzika koju svira bazirana je na mađarskoj tradiciji, ali i začinjena sa mnogo džez improvizacija i slobodnog interpretiranja na već dobro poznate muzičke strukture. Čest je gost džez festivala u Kanjiži. Na ovom koncertu ga prate nama dobro znani Silard Mezei (Mezei Szilárd) na violi, zatim najpoznatiji mađarski kontrabasista Robert Benke (Benkő Róbert) i bubnjar koji svira u više od 10 džez formacija, Žolt Šarvari Kovač (Sárvári Kovács Zsolt). Nesumnjivo je da nam predstoji jedan poseban muzički događaj. Ne propustite to!

Ovaj koncert se organizuje uz podršku fondacije Laslo Sekereš (Szekeres László Alapítvány), a njegov početak zakazan je za 20 časova, takođe u pozorištu Deže Kostolanji.

Rezervacije preko Interneta, ulaznice se prodaju na dan koncerta

Rezervacije za koncerte možete da realizujete preko Facebook stranice Jazziré festivala, Ulaznice se prodaju po ceni od 200 dinara (100 dinara za osobe mlađe od 26 godina i penzionere, besplatno za osobe sa posebnim potrebama i ranije akreditovane novinare), na blagajni pozorišta “Kosztolányi Dezső” pred početak koncerta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3013

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

Džez festival Subotica

jazzire

džez

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.