Komentara: 43
Pregleda: 9766

Večeras počinje najduži policijski čas u merama borbe protiv korona virusa

17.04.2020. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Srbija se priprema za najduži policijski čas, koji će u nizu trajati čitava 84 časa - počinje danas u 17 časova, a trajaće do utorka u 5 ujutro. Ova mera u narednim danima pogotovo će će biti nepovoljna za sugrađane koji obeležavaju najveći hrišćanski praznik - Vaskrs.
Večeras počinje najduži policijski čas u merama borbe protiv korona virusa

Subotica, kao i svi drugi gradovi u Srbiji, priprema se za skoro četiri dana zabrane izlaska na javnu površinu. Poslednjih dana intezivirale su se gužve u prodavnicama, redovi na šalterima, pred bankama - građani su pokušavali da reše što više obaveza, mnogi da se pripreme za Vaskrs, poštujući propisane mere socijalnog distanciranja i vremenske okvire između dva policijska časa.

Sugrađani stariji od 65 godina imali su prilike jutros između 4 i 7 časova da kupuju potrepštine u brojnim trgvinskim objektima i apotekama širom grada, ali i prrigradskih naselja. U skladu sa okolnostima većina trgovinskih lanaca, prodavnica prehrambene robe i apoteka radi danas do 16 časova, Više informacija pogledajte u povezanoj vesti.

Prethodnih dana Gradska uprava je primala zahteve građana koji su tražili dozvolu za kretanje tokom policijskog časa radi pomoći i nege u kući, viđanja deteta po sudskoj presudi i kretanja osoba sa invaliditetom. Povratnu informaciju o statusu zahteva građani mogu da dobiju putem telefona 064/86-20-822.

U slučaju da građani imaju potrebe zbog hitnog slučaja da izađu na ulicu neophodno je to najaviti lokalnoj policiji, pozivom (024)192, koja će u skladu sa ovlašćenjima dati odobrenje, ukoliko procene da je opravdano. Takođe, ukoliko građani iz istog razloga (hitan slučaj) budu primorani da odu na medicinsko zbrinjavanje, potrebno je u ustanovi tražiti potvrdu, što će biti dovoljno ukoliko budete bili zaustavljeni pri povratku kući.

Po Članu 1a Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja tokom trajanja policijkog časa zabranjuje se kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica). Iz ove zabrane izuzeti su slučajevi za lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, u pratnji najviše​​ dva lica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 43
Pregleda: 9766

Povezane vesti

Povezane teme

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.