Komentara: 21
Pregleda: 12172

Situacija sa korona virusom ohrabrujuća, uskoro postepeno ukidanje mera

18.04.2020. u 18:25h
Izvor: Subotica.com
U poslednja 24 časa od virusa korona obolele su 304 osobe, te je tako u Srbiji do 15 časova registrovano 5.994 potvrđena slučaja. Od posledica virusa covid 19 u protekla 24 časa preminulo je sedam ljudi. Ipak, stručnjaci su danas bili optimistični, najavljujući poslednju fazu u borbi protiv korona virusa.
Situacija sa korona virusom ohrabrujuća, uskoro postepeno ukidanje mera

Na današnjoj konferenciji za medije rečeno je da je epidemiološka situacija ohrabrujuća i da uskoro možemo da očekujemo postepeno ukidanje mera. Za početak, penzioneri će posle praznika najverovatnije moći tri puta nedeljno da prošetaju, u blizini kuće, u vreme policijskog časa.

- Penzioneri kojima je kretanje zabranjeno već 30 dana moći će verovatno utorkom, petkom i nedeljom da izađu i prošetaju na pola pola sata, u prečniku od 600 metara od kuće i u vreme policijskog časa da ne mogu doći u kontakt sa zaraženima – objasnio je epidmeiolog Predrag Kon.  – Situacija sa epidemijom se poboljšava, tako da će restritkivne mere za sve postepeno popuštati. Očigledno da se testirarnje povećava na skoro 3.500 u toku dana, bolja je situacija vidno iz dana u dan, tako da počinje preispitivanje odnosno popuštanja mera koje su donete.

Međutim, treba biti oprezan sa planiranjem letovanja, a jasno je da ćemo imati neki nivo preporuke, rekao je dr Kon. On je naglasio da će posle Uskrsa biti ublažavanja mera, ali o letovanju nije imao optimistične prognoze.

- Razgovarao i sam sa nekim kolegama o tome. U svakom slučaju treba biti oprezan sa planiranjem letovanja. Treba da bude jasno da ova situacija hoće proći po pitanju ukidanja vanrednog stanja i određenih mera, ali jako postepeno – poručio je Kon.

Po poslednjim informacijama koje je saopštio Gradski štab za vanredne situaciji, 16. aprila, u Subotici je bilo 45 potvrđenih slučajeva korona virusa. Juče je počeo policijski čas koji će trajati do utorka u 5 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 12172

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.