Komentara: 1
Pregleda: 1571

Večeras počinje "Desire 2021" festival

19.11.2021. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Istorija i ti", večeras počinje Međunarodni festival savremenog pozorišta "Desire Central Station", a publiku očekuje 16 predstava koje će se igrati na sceni "Jadran" i "Kostolanji Deže“, kao i dva koncerta.
Večeras počinje "Desire 2021" festival

Nikad duži program i nikad manje finansijskih sredstava. Tako je opisa ovogodišnje izdanje direktor festivala Andraš Urban, podvlačeći da je, uprkos svim poteškoćama, napravljen vrlo ozbiljan program.

Ovogodišnji "Desire" otvoriće predstava "Omma" u Pozorištu "Kostolanji Deže" večeras od 19 časova (repriza u drugom terminu od 22 časa), poslednjom koreografijom Jožefa Nađa, a tokom trajanja festivala publika će biti u prilici da pogleda i predstave "Neron", "Ana Karenjina", "Sountrack za film koji nikada nije snimljen", "Vivisekcija kredenca", "Mrtva Trka", "Dvostruki život", "History od motherfuckers", "Mefisto" "Sedam strahova", "Mistero Buffo", "Kretanje", "Amber" i "Tri zime".

Večeras počinje "Desire 2021" festivalFestival će upotpuniti i koncert benda "Širom" iz Slovenije, duet Fila Mintona i Silarda Mezeia, a na žurci povodom zatvaranja festivala nastupiće sicilijanska grupa "Jacaranda", dok je sinoć, u poslednjem trenutku, dogovoren i  nastup "Finalizam: Postgavity art" Dragana Živadinova, koji će se održati u Savremenoj galeriji Subotica.

Informacije oko ulaznica možete dobiti putem telefona 064/23-54-930 ili mejlom na ticket@desirefestival.eu. Kompletan program ovogodišnjeg "Desire Central Station", dane i satnicu igranja predstava do 29. novembra, možete pronaći na sajtu festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1571

Povezana vest

Povezane teme

desire festival

desire central station

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.