Komentara: 2
Pregleda: 3059

Večeras nastup subotičkih bendova u klubu "Pogon"

22.05.2015. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
U sklopu pratećeg programa festivala "Omladina 2015" u klubu "Pogon" večeras od 22 časa održaće se veče subotičkih bendova, a nastupiće Ana never, Nafta, D zoo i All the arms we need. Ulaz 300 din.
Večeras nastup subotičkih bendova u klubu "Pogon"

Prvi festival mladih kompozitora i izvođača “Omladina” održan je davne 1961. godine kao rezultat velikog rada i sna dvojice entuzijasta Josipa – Čike Kovača i Aleksandra – Ace Jančikina, zatim se desio prekid 1990.  koji je trajao čak 20 godina. Pobednik te '90 i osvajač Nagrade žirija, publike i novinara bio je bend "Deca loših muzičara" sa pesmom "Doživotno osuđen na ljubav" . Festival je nastavljen 2011. godine.

Naredne subote (30. maj) sa početkom u 20 časova održaće se takmičarsko veče festivala "Omladina" na kojem će nastupiti osam bendova, a zatim slede dva koncerta kada će prvo na scenu izaći beogradski bend "Repetitor" koji će biti predgrupa Partibrejkersima koji će svoj jednoipočasovni koncert početi oko 23 časa.

Bendovi koji će se učestvovati u takmičarskom delu

Organizacioni tim festivala, u sastavu Arman Mesaroš, Dario Kostić, Damir Tahiri i Dejana Baltes  izabrao je 8 bendova koji će se pred subotičkom publikom predstaviti sa dva izvođenja, a bendovi su: Tevarbulebra (Niš, SRB), Garage in July (Čeminac, HR), Parapet (Nikšić, CG), Dingospo Dali (Beograd, SRB), Bombshelter Experiment (Subotica, SRB), Raskid 13 (Pančevo, SRB), UpRize (Senta, SRB), Neprijatno mi je (Subotica, SRB).

Žiri festivala koji će odlučivati o pobedniku Festivala čine Leonid Pilipović, Jasna Jovičević, Damir Tahiri, Davor Bašić Palković i Denis Nikičić - džez gitarista, maturant džez odseka subotičke Muzičke škole. Glasanje će biti isključivo po odlukama stručnog žurija, a javnost će iz ovog procesa biti isključena.

Večeras nastupi subotičkih bendova

U sklopu pratećeg programa večeras u klubu "Pogon" biće održano veče subotičkih bendova u okviru kojeg će nastupiti četiri benda, i to: Ana never, Nafta, D zoo i All the arms we need.

ANA NEVER /post-rock/
Jedan od bitnijih post-rock bendova iz ovog dela Evrope, upravo iz Subotice. Bend čiji je istoimeni album “Ana Never” iz 2006 odjeknuo na svetskoj post-rock sceni, a drugi album ‘Small Years’ (2013) proglašen te godine za jedan od najboljih svetskih post rock albuma.

ALL THE ARMS WE NEED /Death Metal/Hardcore/
Među prvima u regionu su uhvatili novi talas metal-core-a pre desetak godina, a danas već renomiran death metal bend koji iza sebe ima ogroman broj nastupa, između ostalog i na EXIT festivalu 2011 godine. iza sebe imaju albumsko izdanje Rising Empire 2007, ep indra 2010, ep black raven 2012.

NAFTA /Psychedelic/Alternative/Rock/
Najfiniji, klasičan, esencijalan rock zvuk. Trio koji čine Bane S. Vukosavljević (ex-Dzukele), Dragan Vidakovic Risto , Miodrag Mišo Boroš.

D ZOO /metal/rap/
- Festival Omladina (2012) - Nagrada za najbolji tekst
- Beogradski Autorski Rock Festival 3 (2013) - Nagrada za najbolju interpretaciju
- Belgrade Live Demo Fest 14 (2014) - Prva nagrada novinarskog žirija i drugo mesto u generalnom plasmanu
- Pobednik 48. Gitarijade u Zaječaru sa područja Republike Srbije po oceni stručnog žirija (2014)

Ulaz za nastup subotičkih bendova iznosi 300 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3059

Povezana vest

Povezane teme

festival omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.