Komentara: 2
Pregleda: 2653

Veče srpskih i stranih književnika u Bačkom Dušanovu

28.08.2019. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
Završno književno veče svih učesnika međunarodne književne kolonije "Srpsko književno društvo – Krupara" održaće se u petak, 30. avgusta, u restoranu "Krupara" u Bačkom Dušanovu, s početkom u 18 časova. Učesnici večeri biće književnici iz Srbije, Mađarske, Češke i Danske, dok će domaćin biti Đorđe Kuburić.
Veče srpskih i stranih književnika u Bačkom Dušanovu

Međunarodna književna kolonija "Srpsko književno društvo – Krupara", koji i organizuju ovu književnu manifestaciju, neguje inovativni pristup jezičkoj umetnosti koji podrazumeva da književnice i književnici iz Srbije sami, licem u lice i bez posrednika, predstave svoja književna dostignuća i poglede tumačima i prevodiocima iz inostranstva, te tako učine srpsku književnost što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima.

- Svaki od domaćih književnika ima svoj dan u kojem se predstavlja gostima iz inostranstva i odgovara na njihova pitanja, a nakon toga sledi završno zajedničko književno veče. Cilj je da se u radnoj, a istovremeno opuštenoj atmosferi, inostranim tumačima i prevodiocima pruži prilika da izbliza upoznaju književno stvaralaštvo učesnika iz Srbije, te samim tim steknu još jedan uvid u savremenu srpsku književnost - navode organizatori.

U restoranu "Krupara" se od februara 2008. godine održava veoma uspešna književna tribina, koju uređuje i vodi književnik Đorđe Kuburić. On će u petak, 30. avgusta, biti domaćin završne književne večeri, na kojoj će učestvovati Pavel Pilh (Češka), Erik Tau Knudsen (Danska), Roland Orčik (Mađarska), Danica Vukićević, Ivana Milankov i Enes Halilović (Srbija), a učesnici kolonije imaće priliku i da obiđu znamenitosti Subotice i njene okoline.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2653

Povezano dešavanje

Povezane teme

književno veče

restoran krupara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.