Komentara: 0
Pregleda: 2394

Veče nemačkog jezika

27.03.2009. u 11:02h
Izvor: RTV Yueco
<p>Kultura i jezik nekog naroda može se upoznati održavanjem večeri posvećenim nekom jeziku. Iz tog razloga učenici Gimnazije sinoć su održali nemačko veče a oraganizatorka večeri je bila profesorica u pomenutoj &scaron;koli.</p>
Veče nemačkog jezika

Na manifestaciji su učestvovali učenici svih razreda i društveno-jezičkog kao i prirodno-matematičkog smera.

Gimnazijalci vrlo rado učestvuju na ovakvim večerima,kako zbog druženja tako i zbog upoznavanja jezika i kulture drugog naroda. Isto tako u prilici su da pokažu svoje znanje iz jezika koji pohađaju u školi.

Na programu su bile recitacije,razni skečevi,pesme a još svečaniju notu manifestacija je dobila kada su učenici plesali valcer na poznato delo “Na lepom plavom Dunavu”. Profesorica nemačkog jezika Radojka Vidaković je od decembra radila sa đacima kako bi program bio što bogatiji,lepši i kako bi približili svima pomenuti jezik.

Nemački jezik kao maternji jezik govori 82 miliona stanovnika u Nemačkoj i preko 20 miliona u Austriji i Švajcarskoj a sve više đaka ga uči u školama. Da bi se što lakše sporazumevali i napredovali bitno je da i mi učimo ne samo pomenuti jezik,koji se sve masovnije koristi,već i druge jezike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2394
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.