Komentara: 4
Pregleda: 2397

Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah

24.10.2018. u 17:42h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće u petak, sa početkom u 19 časova, biće održano “Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah”.
Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah

Veće posvećeno bošnjačkoj kulturi organizovaće Udruženje Bošnjaka Vojvodine, u saradnji sa Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod” iz Brčkog. Predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine, Teufik Isaković kaže da za razliku od prethodnih godina, na programu ove godine neće biti  folklorni nastupi, ali da posetioci mogu da očekuju bogat program.

- U programu ćemo imati mešoviti hor sa oko 30 učesnika, oni će pevati sevrdalinke obrađene za hor. Imaćemo mladu glumicu iz Bosne i Hercegovine, koja će govoriti poeziju i prozu poznatih bošnjačkih književnika. Doći će nam i dve sestre iz Sarajeva, jedna je profesor violine, a druga docent na klaviru, visokoobrazovane umetnice koje će na svoj način prezentovati sevdalinke i neke ozbiljene kompozicije. Ceo program je zamišljen kao završni koncert naše kulturne manifestacije. Imaćemo i brojne goste iz  Novog Pazara i Bosne i Hercegovine - najavio je Teufik Isaković, predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine.

Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah

Organizaciju programa podržali su Grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Bošnjačko nacionalno veće.

Početak programa je u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2397
Povezane teme

teufik isaković

veče bošnjačke kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.