• Pregleda: 1810

Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah

U Velikoj većnici Gradske kuće u petak, sa početkom u 19 časova, biće održano “Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah”.
Veče bošnjačke kulture kroz prozu, poeziju i sevdah

Veće posvećeno bošnjačkoj kulturi organizovaće Udruženje Bošnjaka Vojvodine, u saradnji sa Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod” iz Brčkog. Predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine, Teufik Isaković kaže da za razliku od prethodnih godina, na programu ove godine neće biti  folklorni nastupi, ali da posetioci mogu da očekuju bogat program.

- U programu ćemo imati mešoviti hor sa oko 30 učesnika, oni će pevati sevrdalinke obrađene za hor. Imaćemo mladu glumicu iz Bosne i Hercegovine, koja će govoriti poeziju i prozu poznatih bošnjačkih književnika. Doći će nam i dve sestre iz Sarajeva, jedna je profesor violine, a druga docent na klaviru, visokoobrazovane umetnice koje će na svoj način prezentovati sevdalinke i neke ozbiljene kompozicije. Ceo program je zamišljen kao završni koncert naše kulturne manifestacije. Imaćemo i brojne goste iz  Novog Pazara i Bosne i Hercegovine - najavio je Teufik Isaković, predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine.

Organizaciju programa podržali su Grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Bošnjačko nacionalno veće.

Početak programa je u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
mikica Odgovori
Bosna je poznata po muzici i pesmi i lepo je što će se kulturno predstaviti u multikulturalnoj Subotici.
Radomir Odgovori
Hoče li za ovo veće biti ćitan i M. Selimovič ? Hanka , đe je ona za to veće ?
Uvek u pravu Odgovori
Da li će u gradskoj većnici biti prevodilac sa novokomponovanog bošnjačkog jezika?
Radomir
@ UVEK U PRAVU . Čuću da li je bilo prevodioca . Ako bude , zamoliću ga da prevede ono : Četiri čavčića na čunčićima čučeći cijuču . Uzgred , kad već postoji podrške Pokrajinskog sekretarijata za kulturu , pa zar Novi Sad nije veći i pogodniji grad za Udruženje Bošnjaka Vojvodine ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.