Komentara: 0
Pregleda: 2144

Vatrogasci imali 721 intervenciju tokom 2013. godine

13.01.2014. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Tokom 2013. godine Vatrogasno spasilačka ekipa iz Subotice imala je 721 intervenciju, od čega je 460 požara, dok su ostale intervencije bile tehničke prirode, kao što su spasavanje, saobraćajne nezgode i drugi vid intervencija.
Vatrogasci imali 721 intervenciju tokom 2013. godine

Kada je reč o samim požarima i oni se dele u grupe kao što su požari na objektima, raličitim uređajima, putničkim vozilima, kao požari na otvorenom, pa su tako pomenutih 460 požara bili u različitim grupama. Vatrogasne ekipe spremne su i za ovu godinu i od početka januara imali su već 20 intervencija.

Bojan Sabadoš radi kao vatrogasac već 12 godina. Za to vreme Bojan je učestvovao je u velikom intervencija. Ono što će mu nažalost osetati u sećanju jeste prošlogodišnja intervencija prilikom koje je jedna osoba od posledica požara izgubila život. Tog novembarskog dana oko 23 časa dobili su dojavu da je izbio požar u naselju Mala Bosna u stambenoj kući. Iako su vatrogasci veoma brzo stigli da mesto nesreće, požar se već razbuktao, s obzirom na to da su komšije kasno primetile da se kuća zapalila. Iako je požar ubrzo saniran, vlasnik kuće je nažalost nastradao. Osobe koje se bave ovim poslom, često se susreću sa ovakvim ili sličnim situacijama.

Godišnji prosek je oko 750 intervencija, stim da je 2012. godina bila rekordna sa 1123 intervencije, ali je već prošla 2013. završena sa 721 intervencijom. Nešto više od polovine broja intervencija su u pitanju požari, dok je ostatak interevncija vezan za neke druge situacije.

Svi tehnički kvarovi koji su se događali tokom prošle godine na vozilima i vatrogasnoj opremi, što je sastavi deo posla, su sanirani. Vatrogasna ekipa je spremno ušla u 2014. godinu, u kojoj je već bilo 20 intervencija, što je slično kao i prethodnih godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2144
Povezane teme

požar

vatrogasci

vatrogasna služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.