Komentara: 2
Pregleda: 2949

Vatrogasci-dobrovoljci iz Bačke Topole prvi u Srbiji dobili sertifikat o ispunjenosti uslova po novom pravilniku

05.10.2020. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Dobrovoljna vatrogasna jedinica DVD "Hadži dr Janoš" iz Bačke Topole prva je u državi kod koje su se utvrđivali uslovi u pogledu materijalno-tehničke i kadrovske opremljenosti u skladu sa novim zakonskim propisima iz ove oblasti, objavio je portal mojabackatopola.rs
Vatrogasci-dobrovoljci iz Bačke Topole prvi u Srbiji dobili sertifikat o ispunjenosti uslova po novom pravilniku
Foto: DVD "Hadži dr Janoš"

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Hadži dr Janoš“ iz Bačke Topole je prvo u Srbiji kod kojeg je MUP Srbije, Sektor za vanredne situacije, izvršio utvrđivanje uslova koje moraju ispunjavati udruženja dobrovoljnih vatrogasaca za dobijanje uverenja o posedovanju funkcionalne dobrovoljne vatrogasne jedinice u pogledu materijalno-tehničke i kadrovske opremljenosti u skladu sa Zakonom o dobrovoljnom vatrogastvu i drugim relevantnim zakonskim propisima.

Kako dalje piše portal, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je prepoznala značaj dobrovoljnog vatrogastva i izdvojila sredstva za nabavku potrebne vatrogasne opreme, lične opreme dobrovoljnih vatrogasaca i plaćenim lekarskim pregledima za sve članove dobrovoljnih vatrogasnih jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društva na teritoriji Opštine Bačka Topola, ovo društvo je zadovoljilo za sada sve potrebne  kriterijume.

Vatrogasno društvo je osnovano 1885. godine, Ima 32 aktivna clana, a prošle godine su imali  47 intervencija.  Sertifikat MUP-a im mnogo znači u daljem radu.

- Ovim što smo uspeli da registrujemo dobrovoljnu vatrogasnu jedinicu napravili smo ogroman korak. Opština i mesna zajednica su prepoznali naše kapacitete i maksimalno nas podržavaju - rekao je za naš sajt Daniel Holo, predsednik DVD „Hadži dr Janoš“ iz Bačke Topole - Želeo bih da istaknem da naši članovi učestvuju na obukama i manifestacijama kao što su takmičenja održavanja tradicije, takođe obavljamo dežurstva na većim manifestacijama i pripremamo se za dežurstva na fudbalskim utakmicama pošto imamo prvoligaški klub koji je ove godine igrao i Evropu, po prvi put u klupskoj istoriji.

Daniel Holo

Pre godinu dana iz Nemačke, tačnije iz grada Ulma i njihovih vatrogasaca, vatrogasno društvo „Dr Hadži Janoš“ dobilo je na poklon vatrogasno vozilo  koje u mnogome olakšava intervencije pri gašenju požara kao i kod drugih situacija. Vozilo je u Bačku Topolu stiglo praktično kao novo, sa pređenih 9.000 kilometara, sa kompletnom opremom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 časova
Komentara: 2
Pregleda: 2949
Povezane teme
bačka topola dobrovoljno vatrogasno društvo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.