Komentara: 0
Pregleda: 3460

Vaterpolo: Zlato za U12 ekipu Spartaka u Regionalnoj ligi Mađarske

05.06.2019. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolo: Zlato za U12 ekipu Spartaka u Regionalnoj ligi Mađarske

Mešovita ekipa Vaterpolo kluba "Spartak", deca rođena 2007. godine i kasnije, tokom proteklog vikenda učestvovala je na završnom turniru Regionalne zelene lige Jugoistočne Mađarske.

Liga se igra od novembra 2018. godine, jednom mesečno, uvek u nekom drugom gradu. Pored pet ekipa iz Mađarske (Senteš-devojke, Bekeščabe, Invictus, Kečkemet, Kiškunfeleđhaza), učestvovale su i ekipe "Crisul" iz Rumunije, Dinamo iz Užgoroda, Ukrajina i Spartak iz Subotice.

Nakon četiri odigrana kola, razvrstanih u sedam vikenda, što znači 28 utakmica po ekipi, ekipa „Spartaka“ je osvojila 1. mesto sa osvojenih 69 bodova, koliko ima i drugoplasirana ekipa Crisula iz Rumunije. O prvaku je odlučio veći broj pobeda u međusobni susretima dva rivala. Treće mesto je osvojila ekipa Sentešam zatim slede Bekeščaba, Invictus, Dinamo-Užgorod, Kiškunfeleđhaza  i Kečkemet.

Vaterpolo: Zlato za U12 ekipu Spartaka u Regionalnoj ligi Mađarske

Zlato za subotički klub su osvojili sledeći igrači predvođeni trenerom Adamom Tohatijem: Lilien Kozla, Danica Balać, Iva Kovačević, Jelena Rudić Vranić, Lenka Ljubičić, Kovač-Oškolaš Beata, Benedek Mark, Hegeűs Adrián, Hegedűs Aurel, Babcsányi Bence, Varga-Polyák Ákos, Sándor Zsombor, Kucsera Dávid, Bošnjak Marko iVukmanov Relja.

Treba istaći da je na osnovu vrednovanja svih elemenata vaterpolo igre ubedljjivo najbolji igrač lige Hegedűs Aurel, igrač „Spartaka”, sa osvojenih 234,5 bodova, dok  je drugoplasirani igrač osvojio 136,1 bod.

Očekuje se da će ova ekipa učestvovati na velikom međunarodnom turniru (oko 30 ekipa učesnika) u avgustu, u Mađarskoj. Deo pobedničke ekipe (rođeni 2008. i kasnije), pre zasluženog letnjeg odmora igra na Otvorenom Prventvu Srbije u svojoj generaciji.

Rukovodstvo kluba i roditelji, koji svesrdno pomažu rad kluba su čestitali pobedničkoj ekipi na izuzetnom uspehu. Subotica neće ostati bez dobrih vaterpolista.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3460
Povezane teme

vaterpolo klub spartak

vaterpolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.