Komentara: 0
Pregleda: 1683
Foto

Vaterpolo: Ženski tim Spartaka šampion Prve B lige

22.05.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolistkinje Spartaka pobednik su Prve B lige Srbije nakon što su u drugom meču finala plejofa savladale Sentu rezultatom 15:13. Prvi susret okončan je takođe trijumfom (13:11) Subotičanki, koje su se zasluženo okitile šampionskom titulom.
Vaterpolo: Ženski tim Spartaka šampion Prve B lige

 

Tim trenera Patra Kopunovića je bolje otvorio utakmicu i posle osam minuta igre stekao prednost od dva gola 6:4. Druga četvrtina okončana je nerešeno 3:3, a onda je treća pripala gošćama iz Sente koje su unele neizvesnost pred poslednju deonicu 11:11. Ipak,  bolje Subotičanke u završnici rešavaju pitanje pobednika i stižu do šampionske titule pobedom od 15:13.

Vaterpolo: Ženski tim Spartaka šampion Prve B lige

Spartak – Senta 15:13 (6:4, 3:3, 2:4, 4:2)

Spartak: T. Mesaroš, V. Kozla 2, L. Kozla 1, Kovačeviž 1, Tokić 8, Babčanji, Žagar, M. Mesaroš, Balaž 3, Ljubičić, Pajić, Kesegi, Poljak. Trener: Petar Kopunović.

Senta: Boroš, Nađ, Karačonji, Belec 7, J.Horvat 4, B. Horvat, Đurić, Rac, Tot 2. Trener: Laslo Tot

Još uvek nije poznat format takmičenja za narednu sezonu, ali će Spartak najverovatnije ostati u Prvoj B ligi i iduće sezone.

Vaterpolo: Ženski tim Spartaka šampion Prve B lige

- Ovo je rezultat kojem smo težili i kojem smo se nadali da ćemo da postignemo. Bez lažne skromnosti, ništa manje nisam očekivao od ovih devojaka, iako je prosek godina 13,5. Kako je odmicalo prvenstvo tako su sazrevale kako ekipa, počele su više da sarađuju, zbog čega sam prezadovoljan - rekao je Petar Kopunović, trener ŽVK "Spartak". - Najverovatnije ćemo ostati u B ligi, to nam više odgovara jer smo tu negde po kvalitetu. Bilo je 14 seniorskih utakmica što više znači njihovom igračkom razvoju. Tokom leta održaće se i nekoliko kampova i turnira međunarodnog karaktera na kojima će i značajan broj naših devojčica uzeti učešće.

Izvor: Subotica.com
Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta Vaterpolo (Ž): Spartak - Senta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1683
Povezane teme

ženski vaterpolo klub spartak

petar kopunović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.