Komentara: 1
Pregleda: 3486

Vaterpolo: Spartak-Prozivka na korak od višeg ranga, večeras dočekuje Partizan

23.02.2019. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Subotičani su na korak do ostvarenja velikog cilja za koji su se godinama pripremali. Prvi tim plavo – belih trenutno je na liderskoj poziciji u Prvoj B ligi Srbije i još malo mu nedostaje da obezbedi plasman u viši rang. Subotičani od 19 časova dočekuju beogradski Partizan Novi Beograd i taj meč bi mogao mnogo toga da odluči.
Vaterpolo: Spartak-Prozivka na korak od višeg ranga, večeras dočekuje Partizan

Tokom prvog dela prvenstvene trke Spartak Prozivka je ostvario izuzetne rezultate koji su ga pozicionirali na čelo tabele. Mladi tim čiji je prosek godina 18 zabeležio je sedam pobeda i samo jedan nerešen rezultat od početka sezone, a utakmica koja je večera (19h) na programu mogla bi biti donekle odlučujuća hoće li Subotičani direktno u Prvu A ligu Srbije ili kroz baraž.

- Odmah na startu drugog dela prvenstva igramo s Partizanom koji se mnogo pojačao tokom pauze. Tom utakmicom bi trebalo da se reše dileme da li ulazimo direktno u prvu ligu ili ćemo kroz baraž. U Beogradu smo mi slavili sa osam golova razlike, ako se realno sagleda to je nedostižno, ali treba biti oprezan. Ukoliko ih pobedimo to je siguran prolaz u Prvu A ligu Srbije. Iskreno se nadam da ćemo to i ostvariti na taj način jer je želja svih nas u klubu, posebno igrača koji treniraju da konačno dođemo do višeg ranga i vratimo se na one stare staze ge je onaj stari Spartak nekad bio. Ako sve bude kao u prvom delu prvenstva,  gde smo mi rešavali lako svoje mečeve i pobeđivali sve protivnike onda nam je direktan plasman zagarantovan – objašnjava Ludvig Vil jedan od trenera u Vaterpolo klubu Spartak Prozivka.

Ako bi Spartak Prozivka kojim slučajem kraj prvenstva dočekao na drugom mestu za plasman u Prvu A ligu morao bi se boriti korz baraš gde bi mu protivnici bili Dunav koji je trenutno poslednji i višem rangu.

- U baražu bi konkurent bio poslednji iz Prve A lige, a to je Dunav, dok je predzadnji Tent. Te utakmice će sigurno biti teške ko ih bude igra, jer se igra i kući i u gostima, a blagonaklonost je uvek usmerena ka onima  iz višeg ranga i zato bi bilo mnogo teže ako se  kao drugoplasirani tim budemo  borili za ulazak – kaže Vil.

U drugoj fazi Prve B vaterpolo lige timovi su podeljeni u dve grupe - Takmičenje je nastavljeno utakmicama za plasman od 1. do 5, odnosno od 6. do 9. mesta. Spartak Prozivka trenutno ima 10 bodova iz četiri meča u prvoj grupi, dok isti broj bodova, ali i utakmicu više ima  Novi Beograd 11. april (Partizan) koji danas dolazi u goste Subotičanima.

Ekipa pod vođstvom trenera Nemanje Andrića koja je na korak do ostvarenja velikog uspeha sačinjena je od igrača rođenih 2002 godine i mlađih, ali i jednog iskusnijeg povratnika među plavo – bele čije znane mnogo znači mladim vaterpolistima. Svi su ponikli u Vaterpolo klubu „Spartak Prozivka“ što je dodatni motiv da uspeju u ostvarenju svojih dečačkih snova i plasiraju se u viši rang.

- Imamo jednog starijeg igrača koji je povratnik, subotičko dete. On ima 27 godina, a ostalo su sve deca od 17 godina. Sve su igrači koji su prošli mlađe selekcije Spartak Prozivke. Kako se otvorio bazen sistematski se radilo i sada je ovo neki produkt koji dolazi na naplatu kada treba uz nečiju pomoć nekih starijih boljih vaterpolista da se to povuče i da se igra ta prva A liga gde nam je i mesto. Za Super ligu opet treba neko vreme. Ićićemo tepenik po stepenik. Isto tako kako smo osvojili Drugu ligu, postepeno i planski – poručuje Ludvig Vil.

DOBRA BAZA I RAD, GLAVNI KLJUČ ZA USPEH

Spartak Prozivka je klub u kojem se radi sve plasnki. Nekoliko trenera posvećeno je radu sa mališanima koji su se opredelili za ovaj sport, jedan od najtrofejnijih u Srbiji. Mnogo pažnje je posvećeno svakoj generaciji u cilju da ti mališani jednog dana budu okosnica seniorskog tima.

- Spartak Prozivka ima sve  selekcije koje propisuje vaterpolo Savez Srbije od 2000 do 2007. godišta, a od leta počinje takmičenje i za  2008.To su sva godišta sa kojima se takmičimo. Fokus nam je sada bio prvi tim, da ne ispustimo tu šansu koja je pred nama, a to je plasman u viši rang. Prošle godine smo se fokusirali na mlađe kategorije,  gde smo igrali Mađarsku i Regionalnu ligu. Bili smo drugi u Regionu u konkurenciji timova iz  Hrvatske, Srbije i  Crne Gore. Prvaci smo bili  u Kupu Srbije sa generacijom  2002. godište i vicešampioni u prvenstvu Srbije. Klub ne može na sve frontove da se raširi i u svima da bude najbolji. Sada je prvi tim prioritet, za narednu sezonu ćemo na nešto drugo da se fokusiramo. Uvak je u planu i nemože da bude neizostavan rad sam najmlađima tj. Početnicima, gde je masovnost  najbitnija  jer se iz toga, uz dobar rad,  rađa kvalitet. Ako nema dece u školi vaterpola, kasnije teško može da se radi nešto u mlađim selekcijama i prvom timu – jasan je trener Vili. - Naš prvi tim sada je dokaz da kroz mlađe kategorije može da se napravi ekipa sa našom subotičkom decom, uz rad naših  trenera može da se dođe do kvaliteta A ranga, a ne da se samo dovode igrači sa strane,  gde mlađih kategorija nema. To je veštačka tvorevina i to traje dok ima sredstava.  Ovako postoji baza i ta baza se nadograđuje i  posle toga dolaze uspesi i rezultati – kađe Ludvig Vil

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3486
Povezane teme

bazen prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.