Komentara: 1
Pregleda: 2180

Vaterpolo: Osvajanjem finalnog turnira "Spartak Prozivka" se vratio u Prvu B ligu

23.08.2021. u 16:07h > 24.08.2021. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak Prozivke osvojili su prvo mesto na finalnom turniru Druge lige Srbije, koji je za vikend odigran na bazenu u Dudovoj šumi. Subotičani su u finalu pobedili Košutnjak rezultatom 19:14 i kao pobednici obezbedili povratak u Prvu B ligu Srbije.
Vaterpolo: Osvajanjem finalnog turnira "Spartak Prozivka" se vratio u Prvu B ligu
Foto: Nikola Stantić

U polufinalu sastali su se Spartak Prozivka i Banjčani iz Vrnjačke Banje, dok su u drugom meču snage odmerili Senta i Košutnjak. Spartak Prozivka je savladao goste iz Vrnjačke Banje rezultatom 22:12 i obezbedio plasman u finale i priliku da se bori za pobednički pehar, ali i mesto u višem rangu. U drugom meču Košutnjak je bio bolji od Senćana i našao se u finalu.

U borbi za pobednički pehar i prvo mesto finalnog turnira snage su odmerili Spartak Prozivka i Košutnjak. Subotičani su  slavili rezultatom 19:14 po četvrtinama 6:3, 4:4, 6:2, 3:5 i zasluženo osvojili prvo mesto koje ih je vratilo u Prvu B ligu Srbije.

Vaterpolo: Osvajanjem finalnog turnira "Spartak Prozivka" se vratio u Prvu B ligu

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je kapiten, Danilo Čabrilo, sa šest golova, Bogdanović je postigao pet, Konatar i Stojanović po tri, Ivković i Jarić su po jednom savladali golmana Košutnjaka. U redovima Košutnjaka Filip Radojević je uknjižio četiri gola,  Barać i Zec po tri,  Andrijašević dva, a Radulović i Velkić po jedan. .

Spartak Prozivka je nastupao u sastavu: Milošević, Čabrilo, Bogdanović, Ivković, Lugonja, Mandić, Ugarković, Jarić, Konatar, Krkelić, Stojanović, Nikolovski, Crnković, Radmilović, Vujović.

Vaterpolo: Osvajanjem finalnog turnira "Spartak Prozivka" se vratio u Prvu B liguKapiten Spartak Prozivka Danilo Čabrilo i jedan od iskusnijih u ekipi Subotičana nije skrivao zadovoljstvo nakon ostvarenog cilja za ovu sezonu i uspeha sa mladim snagama.

-    Osvajanjem prvog mesta na finalnom turniru Druge lige smo ostvarili naš cilj. U finalu smo pred prepunim tribinama na bazenu „Dudova šuma“ i u prelepom ambijentu pobedili Košutnjak. Radili smo tokom cele godine za ovo i uspeli da se plasiramo u Prvu B ligu Srbije što nam je bio cilj – kaže Danilo Čabrilo – U grupnoj fazi je bila malo skromnija konkurencija, tek se u polufinalu i finalu odigrao kvalitetniji vaterpolo. Protiv Vrnjačke Banje smo pokazali i najbolju igru. Spremali smo se sa puno odricanja za završnicu i u polufinalnom meču prikazali odličnu igru i zasluženo se našli u borbi za prvo mesto. Već tom pobedom smo obezbedili plasman u Prvu B ligu, ali su dečaci i u finalu pokazali svoj kvalitet, želju i zalaganje što je donelo rezultat. Mlada ekipa koju čine Subotičani, igrači ispod 18 godina, momci 2006, 2007. i 2008. godište,  gde smo od iskusnijih Nikola Bogdanović, moja malenkost i trener Uroš Tešić, nagrađena je za sav trud, rad i odricanje – ističe kapiten Spartak Prozivke

Vaterpolo: Osvajanjem finalnog turnira "Spartak Prozivka" se vratio u Prvu B liguČabrilo koji radi i kao trener istakao je da za vaterpolo vlada veliko interesovanje dece, posebno nakon Olimpijskih igara, ali i naveo da postoji mogućnost spajanja naša dva kluba, Spartak Prozivke i Spartaka.     

- U našem gradu vlada veliko intersovanje dece za ovaj sport, a činjenica da je naša ekipa kompletno sastavljen a od Subotičana to i potvrđuje. Posle Olimpijskih igrara još više mališana je zainteresovano i svi su uvek dobro došli. Imamo dobre uslove za rad na dva bazena, podršku Sportskog saveza Subotice, Grada , a postoje indicije da se klubovi spoje i iskreno se nadam da će se to i desiti, za dobro svih nas – dodao je Čabrilo. 

U susretu za treće mesto Banjčani su pobedili Sentu rezultatom 18:8 (5:3, 3:1, 6:1, 4:3).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2180
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.