Komentara: 3
Pregleda: 3420

Vašar polovnih udžbenika

13.06.2014. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Osnovna škola "Kizur Ištvan" organizovala je vašar polovnih udžbenika, na kom su učenici po mnogo manjim cenama nego u knjižarama, prodavali svoje polovne knjige. Ideja je potekla još pre dve godine od strane jedne volonterke iz biblioteke, a Savet roditelja je to sa zadovoljstvom podržao. Vašar je organizovan i prošle godine, stim da su ove godine zvani i učenici drugih škola.
Vašar polovnih udžbenika

Nenad Gaćeša ide u 7. razred osnovne škole Kizur Ištvan. On dolazi na vašar polovnih udžbenika već drugu godinu i prodaje knjige koje mu više ne trebaju. Cene njegovih udženika kreću se od 150 do 500 dinara, u zavisnoti od predmeta.

Novi udžbenici u knjižarama su veoma skupi, ističu u školi. Cena polovnih, ali očuvanih udžbenika, iznosi jedni trećinu od cene novih, a podjednako dobro iz njih može da se uči, jer nisu ispisani, odnosno upropašteni.

Na ovaj vašar su bili pozvani i učenici drugih škola, ali se po rečima direktore, izgleda niko nije pojavio. Tokom prošle godine, vašar je organizovan dva puta, u junu i septembru, a verovatno će tako biti i ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3420
Povezane teme

udžbenici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.